Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Варено жито за Бъдни вечер

2
Варено жито за Бъдни вечер
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3.4
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Житото се залива с вода, която трябва да е десет сантиметра над него

  • 2

    Вари се на умерен огън, докато се свари

  • 3

    Тенджерата се захлупва плътно и се покрива с прегънат чаршаф или покривка за 4-6 часа

  • 4

    Към житото се добавят мед или захар на вкус, орехи, настъргана лимонова кора и стафиди.

продукти
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Елдата е добър заместител и доста по-стойностна храна
1
Анелия Петрова
04.12.2012 | 14:14
Задължително ще направя за празника . Аз спазвам традицията .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бутерки с доматен сос и гъби
    30 мин.
  • Лесни бутерки с мед и канела
    30 мин.
  • Сандвич с картофено кюфте
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусната спаначена пита!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D