Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Варено жито за Бъдни вечер

2
Варено жито за Бъдни вечер
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3.4
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Житото се залива с вода, която трябва да е десет сантиметра над него

  • 2

    Вари се на умерен огън, докато се свари

  • 3

    Тенджерата се захлупва плътно и се покрива с прегънат чаршаф или покривка за 4-6 часа

  • 4

    Към житото се добавят мед или захар на вкус, орехи, настъргана лимонова кора и стафиди.

продукти
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Елдата е добър заместител и доста по-стойностна храна
1
Анелия Петрова
04.12.2012 | 14:14
Задължително ще направя за празника . Аз спазвам традицията .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Еха, чудна идея за закуска
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...