Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Винен кабап с телешко

2
Винен кабап с телешко
Източник: Милка Шишкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете месото на парчета с размера на голям залък и го поставете в дълбок съд.

  • 2

    Нарежете лука на едри полумесеци и го прибавете при месото.

  • 3

    Подсолете месото и лука на вкус.

  • 4

    Изсипете в съда червеното вино.

  • 5

    Разбъркайте добре и оставете да престои в хладилник 2-3 часа.

  • 6

    В намазнен с 2 супени лъжици олио и загрят тиган сложете месото и лука, като ги отцеждате от виното с решетъчна лъжица.

  • 7

    Добавете настъргания на ренде морков. Оставете да се задуши под похлупка за 15-20 минути.

  • 8

    Изсипете съдържанието на тигана в съд за печене с похлупак, поставете го във фурната и включете на 200 C.

  • 9

    В загрят тиган с 9-10 супени лъжици олио изсипете 2-3 чаени лъжици брашно, разбъркайте добре, за да не остават топчета.

  • 10

    След като се запържи няколко минути, добавете половин чаена лъжица червен пипер, разбъркайте.

  • 11

    В тигана добавете останалото от отцеждането на месото вино и доматения сок.

  • 12

    Стрийте едно кубче зеленчуков бульон, черен пипер, кимион и чубрица на вкус. Оставете да поври 4-5 минути, след което изсипете съдържанието на тигана в съда за печене при месото и разбъркайте. Похлупете и върнете във фурната за 45 минути.

  • 13

    В загрят тиган с 8-9 супени лъжици олио изсипете добре измития ориз.
    След като се запържи и стане прозрачен добавете в тигана купичка и половина студена вода, добавете сол на вкус и желани подправки като черен пипер, куркума и други. След като изври водата, оризът е готов и можете да го отместите от котлона.

  • 14

    Сервирайте винения кебап с топка от ориза и по желание поръсен със ситно нарязан пресен магданоз.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Маргото
05.03.2014 | 13:51
Страхотна рецепта.
1
Denica Mileva
29.04.2013 | 14:29
чудесна рецепта,ама че вкусотия
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Еха, чудна идея за закуска
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D