Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Вишнев квас

8
Вишнев квас
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 2.5
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измийте и почистете вишните от костилките.

  • 2

    Сложете ги в емайлирана тенджера.

  • 3

    Залейте ги с вода в съотношение 1:2 и ги сложете да се варят.

  • 4

    Варете, докато водата стане тъмночервена.

  • 5

    Горещия сок прецедете през няколко слоя марля.

  • 6

    Изсипете го в стъклен, а най-добре в дървен съд.

  • 7

    Добавете захарта и стафидите.

  • 8

    Покрийте съда с кърпа и оставете течността да ферментира.

  • 9

    Когато ферментацията започне, налейте кваса в бутилки.

продукти
300 гр.захар
40 гр.стафиди
4 кгвишни
Подобни рецепти от форума
Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
gabriela gabrielova
30.03.2014 | 15:25
Добре, ще се пробва.
7
pepi damjnova
28.03.2014 | 20:02
Отговор на коментар #1 от Emnuella:
Може и така да е.
6
pepi damjnova
28.03.2014 | 19:59
Аз мисля да пробвам.
5
Отговор на коментар #3 от ана:
И на мен ми хареса :)
4
Много интересно , не съм правила , но ще се пробвам .
3
ана
28.03.2014 | 12:09
Много интересна рецепта.
2
Анелия Петрова
28.03.2014 | 12:06
Отговор на коментар #1 от Emnuella:
Аз не съм чувала даже .
1
Emnuella
05.06.2013 | 16:57
Не съм пила подобно нещо ,разбрах,че е от руската култура.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салата от печени пиперки
    15 мин.
  • Сладко-пикантно тако
    20 мин.
  • Кисело мляко с бисквити и сладко
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Две разкошни кексчета в чашки
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...