Използвайте всяка възможност, когато готвите, да отделяте малко от продуктите, за да си направите маска.
Така ще станете не само по-красиви, но и ще си спечелите вашите минути за пълен релакс.
Надявам се само да не се изкушите от апетитните маски. Тяхната цел е изцяло козметична...
Маска от варен картоф
Към сварения картоф може да добавите зехтин или сметана, жълтък, прясно мляко. Нанася се топла върху лицето. След 15 минути я измивате с хладка вода и нанасяте
крем. За препоръчване е да използвате пресни картофи, тъй като са по-полезни. Иначе картофите са много богати на витамини, особено на С.
Маска от варен фасул
Отделяте 1 с.л. сварен боб, намачквате го и добавяте зехтин и няколко капки лимоно сок. Маската е подходяща за жени в зряла възраст.
Маска от тиква
1 с.л. варена или печена тиква, 1 жълтък и 1 ч.л. мед и ще имате най-сияйното лице. Ако сте чуствителни към меда, заменете го с прясно мляко.
Маска с шоколад
За вълшебните свойства на шоколада знаем от дълбока древност.
Разтопете на водна баня едно малко парченце шоколад и добавете 1 с.л. зехтин. Ако сте направили повече, не го хвърляйте. Сложете го в бурканче. Може да се ползва многократно.
Маска с кисело мляко и аспирин
Вероятно звучи странно, но аспиринът има много освежаващ ефект върху кожата на лицето.
Използвайте 2 с.л. кисело мляко, 2 счукани аспирина и 1 жълтък. Сложете в бурканче и я оставете в хладилника. Сутрин, след като станете, веднага се намажете с маската. След 10 минути я измийте с хладка вода.
Действа много разкрасяващо.