Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Вкусни добруджанки

23
Вкусни добруджанки
Източник: Теодора Минкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Рейтинг: 5
(базиран на 15 отзива)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В купа се разбъркват всички продукти без маслото и се замесва тесто. С намазани с олио ръце от него се оформят осем топки.

  • 2

    В средата на всяка се прави дупка и се слага по половин чаена лъжичка масло.

  • 3

    В намаслена тавичка се нареждат всичките осем топки и се изпичат във фурна при температура 200 С, докато се зачервят леко.

Коментари(23)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
23
Aneliya Nasr
20.10.2013 | 11:34
az slojih i na drebno narqzan salam stavat chudesni
22
Dimitrichka Dineva
19.07.2013 | 13:29
само че една супена лъжица сода идва множко явно има грешка.сложете чаена лъжичка
21
ива
02.07.2013 | 12:55
Ще ги пробвам, както не мога да меся, ако ми се получат, ще е супер!
20
работната пчела
01.07.2013 | 14:25
това са любимите ми питки, много бързо и лесно стават ;)
19
Silviq Milenova
01.07.2013 | 14:19
Отговор на коментар #18 от ана:
да, аз им слагам дори семки вътре, или отгоре ги наръсвам с маково или ленено семе, много са вкусни и много бързо стават!
18
ана
27.06.2013 | 18:00
няма яйца, така ли?
17
Бързо,лесно и много вкусно.Получиха ми се и на мен :)
16
Таня
07.04.2013 | 23:23
Благодаря за рецептата. Аз ги направих тези добруджанки стават наистина разкошни и много вкусни!
15
Vanja Borisova
15.03.2013 | 13:30
Само едно допълнение от мен към рецептата.Содата се загася с няколко капки оцет и се прибавя към киселото мляко. Така питките стават по пухкави. И в дупките на питките освен масло, аз слагам и малко настърган кашкавал.
14
Теодора Минкова
14.03.2013 | 17:32
NE SE ZAMESVA S TESTOTO A SE SLAGA PO MALKO VAV VSQKA TOPKA
13
Ина Илиева
13.03.2013 | 22:06
Кравето масло в тестото ли се замесва или е само за отгоре?
12
poli asenova
13.03.2013 | 18:52
Харесвам такива питки и ще ги направя задължително.
11
gabriela gabrielova
12.03.2013 | 21:12
Аз ще ги направя, не се притеснявам от калориите
10
ruslana
12.03.2013 | 14:49
тези питки са едни от най-вкусните на света :)) и много бързо стават!
9
Лиляна Терзиева
12.03.2013 | 14:21
Отговор на коментар #6 от Бела Дона:
Едното върви заедно с другото :)
8
Лиляна Терзиева
12.03.2013 | 14:20
Страхотни са , но избягвам тестените храни .
7
Бела Дона
12.03.2013 | 13:00
Отговор на коментар #5 от Lubomira Burckhardt:
И аз ги препоръчвам , но на хора , които не се безпокоят да похапват калорични неща .
6
Бела Дона
12.03.2013 | 13:00
Много вкусни и много калорични :)
5
Lubomira Burckhardt
12.03.2013 | 12:17
много лесни,много вкусни.Препоръчвам ги горещо.
4
тихомира илиева
11.03.2013 | 20:06
Харесаха ми питките
3
kalinka kalinkova
11.03.2013 | 18:55
Ще ги направя и аз тези питки.
2
Много ми харесва рецептата. Обещава да е много вкусно . супер. ще ги пробвам тези дни :)
1
Vanessa Apostolova
08.03.2013 | 17:19
това са едни от любимите ми питки много вкусни и лесни
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Лимонада със сок от нар
    < 10 м.
  • Бързи пържени зеленчуци
    20 мин.
  • Талиатели със сметана и салам
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...