Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Вратни пържоли с ябълки

Вратни пържоли с ябълки
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Ябълките се почистват, обелват и нарязват на полумесеци с дебелина 2 см. Най-добре е да се използват зелени ябълки.

  • 2

    Месото се нарязва на пържоли, начуква леко и се подправя със сол, черен пипер и риган.

  • 3

    Тавичка се намазва със зехтин, нареждат се на дъното половината от ябълките, върху тях се нареждат вратните пържоли и върху тях се подреждат останалите ябълки.

  • 4

    Полива се с меда, слагат се зрънца бахар и се налива виното и ябълковия сок. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 90 мин на 170 С, след което се отстранява фолиото и се допича още 15-20 мин до златисто на 180 С.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Глазирани ябълкови резенчета
    30 мин.
  • Паста със сусам
    15 мин.
  • Глазирано и гриловано свинско
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!