Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Втасала баклава

Втасала баклава
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Маята се разтваря в млякото и се оставя да шупне.

  • 2

    Прибавят се 2 с.л. захар, 2 с.л. олио, оцетът, солта и едно по едно яйцата. Всичко се разбърква.

  • 3

    Прибавя се брашното и се замесва тесто. Разделя се на 6 топки.

     

  • 4

    Омесват се и се оставят да втасат 20 минути. Разточват се на кора и се намазват с олио.

  • 5

    Нареждат се една върху друга три по три. Първата тройка се поръсва с половината орехови ядки и канела.

  • 6

    Навиват се на руло и се нарязват с дебелина 5-6 см.

  • 7

    Нареждат се в намазнена тава, оставят се малко да втасат и се пекат в умерена фурна.

  • 8

    Така се приготвят и другите три кори.

  • 9

    Заливат се със сироп, приготвен от 1 л вода и 1 кг захар.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Ябълково вино
    < 10 м.
  • Фъстъчени бисквитки с шоколадов център
    30 мин.
  • Медени скариди върху салата
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...