Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Вързопчета от зелен боб и бекон

15
Вързопчета от зелен боб и бекон
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    За начало измиваме и почистваме фасула от дръжките, а след това го бланшираме за няколко минути във вряла подсолена вода. Ще познаете кога е готов, като забележите засилване на цвета и омекване на шушулката.

  • 2

    Отцеждаме от водата и слагаме 1-2 супени лъжици олио, да се загряват в подходящ тиган за пържене. През това време нарязваме на ситно чесъна и лука.

  • 3

    В загрятата мазнина запържваме за кратко чесъна и лука, колкото да пуснат ароматите си и добавяме зеления фасул. Овкусяваме със сол и червен пипер. Запържваме за още 3-4 минути. Махаме от котлона и оставяме настрана.

  • 4

    Докато фасулът поизстива, се захващаме с разточване на тестото.  От тестото откъсваме малки парченца, които оформяме на фитили, а след това ги разточваме на тънка лента. 

  • 5

    Взимаме една шепа от фасула (около 6-7 броя) и ги поставяме в единия край на бекона. Завиваме плътно първо в бекона, а след това, по същия начин, и в тестото.

  • 6

    Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги пъхаме във фурната. Печем на 200 С, докато тестото се зачерви.

  • 7

    Още снимки и инструкции

продукти
Коментари(15)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
15
poli asenova
10.07.2013 | 20:23
Отговор на коментар #12 от Qna Kirkova:
Аз обичам зелен боб.
14
poli asenova
10.07.2013 | 20:21
Красиво изглеждат.
13
Qna Kirkova
10.07.2013 | 18:21
Отговор на коментар #8 от Орнела Мути:
Много ми хареса,но се чудя какво да сложа,че да махна боба:)
12
Qna Kirkova
10.07.2013 | 18:21
Не обичам зелен боб,но тези вързопчета са супер!
11
Martina Georgieva
10.07.2013 | 15:08
много хубаво предложение . изглежда супер вкусно и много красиво подредено
10
кати
10.07.2013 | 14:28
Много красиво, дали е вкусно.
9
Орнела Мути
10.07.2013 | 09:39
Отговор на коментар #6 от gabriela gabrielova:
Много е различно и интересно .
8
Орнела Мути
10.07.2013 | 09:38
Много интересно предястие .
7
gabriela gabrielova
09.07.2013 | 20:44
Отговор на коментар #3 от ruslana:
И на мен ми е любопитен вкуса.
6
gabriela gabrielova
09.07.2013 | 20:43
Страхотно изглеждат. Много различно предложение.
5
ана
09.07.2013 | 14:07
Отговор на коментар #1 от Anna Vasileva:
Аспержите не са ли странни?
4
ана
09.07.2013 | 14:06
Страхотно. Много ефектно!
3
ruslana
09.07.2013 | 13:53
страшно изглежда, много впечатляващо, не знам на вкус дали ще ми хареса, но на вид е супер.
2
Margaritka
09.07.2013 | 13:32
Много интересна рецепта, много ме впечатли! задължително ще ги пробвам тези снопчета
1
Anna Vasileva
09.07.2013 | 13:19
много интересно! чудя се с аспержи ефекта ще е подобен, но вкуса не знам дали ще е хубав, не че сега знам с този зелен боб,докато не се опита може само да се гадае, обаче определено изглеждат много готино :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Хумус-гуакамоле
    < 10 м.
  • Постен ориз със спанак
    30 мин.
  • Постни овесени бисквити
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Леле, какво му мислим на това руло
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...