Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

В главната роля - вкусната тиква

по статията работи: | 04 октомври 2013 Прочитания: 1652
Която може да се превъплъти в най-различни кулинарни тоалети
В главната роля - вкусната тиква
Източник: Photl

Има някои храни, които могат да се преобразяват в най-различни кулинарни "тоалети". Една от тях е тиквата.

 

Тя може еднакво добре да "влезе в ролята" на салата, супа, десерт, тестено изделие за закуска, различни напитки, основа на сос за паста, сладко, прибавено към ястие с месо.

 

Или пък просто да си я хапнете печена или варена, подсладена с малко мед. Хубаво е, когато една храна може да се използва по най-разнообразни начини, така никога няма да омръзне на вас и хората, за които готвите.

 

У нас тиквеникът е рецепта, която се приготвя във всяка къща, или поне ние не познаваме обратния случай. Но тиквата е любима и на много други националности. В Пекин, например, приготвят вкусна супа с тиква.

 

Чийзкейк с тиква пък е десерт, който е много популярен навсякъде, където кухнята предполага смесването на сладко и солено.

 

Формата на тиквата позволява тя да бъде напълнена с ядки, някакъв плод и пикантни подправки. Вкусът е незабравим.

 

Споменахме напитки, защото един коктейл с тиква и ябълки е нещо, което си заслужава да се опита. А в студените зимни вечери, когато ви се иска нещо топло и вкусно, можете да си приготвите едно тиквено лате, ще останете очаровани.

 

За тези, които искат нещо хранително, но не ядат месо, по някакви причини, предлагаме ориз с тиква. Комбинацията е много апетитна и ще нахраните и най-гладния в къщата много добре.

 

Меката и гладка текстура на плодовия зеленчук, както често се нарича тиквата, позволява направата на вкусно кремче.

 

В състава на някои лютеници влиза и звездата на настоящата статия. Някои приемат това като начин на производителя да ни "прецака", както се казва, но това не е съвсем така, поне в повечето случаи. Стига да е посочено в описанието, рецепта за лютеница с тиква си е напълно в реда на нещата.

 

И накрая искаме да прибавим към останалите готварски техники, чрез които можете да приготвите любимата тиква, и панирането. Точно така, тиква може и да се пържи.

 

Сега вече със сигурност трябва да сме провокирали апетита и желанието ви да си приготвите нещо с тиква. Разбира се, очакваме да споделите резултата с нас.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Разядка от авокадо и козе сирене
    < 10 м.
  • Ориз с доматен сос по испански
    30 мин.
  • Испански тригуни с шоколад
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Две разкошни кексчета в чашки
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...