Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Гночи със сос Болонезе

Гночи със сос Болонезе
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    За гночите: сложете картофите да се сварят. Посолете на вкус. Намалете котлона и гответе до омекване в центъра. Отцедете и оставете да се охладят.  

  • 2

    Докато все още са топли, обелете картофите и ги смачкайте. Оставете да се охладят напълно.  

  • 3

    Направете кладенче в средата на картофеното пюре. Сложете яйцата, розмарина, сол и пипер. Смесете. Добавете брашното, като си оставите около 50 г. Направете тесто. Месете до смесване на всички съставки. 

  • 4

    Набрашнете плота и направете тестото на тънко руло с диаметър 2.5 см. Нарежете по диагонал парчета през около 2 см. Не е нужно да са напълно равномерни.  

  • 5

    Сложете вода в тенджера да заври, осолете я. След като заври, сложете гночите на няколко порции. След като изплуват, извадете от водата. 

  • 6

    Запържете ги в малко зехтин. Слагайте гночите в плато или купа.

  • 7

    За соса Болонезе: запържете лука, добавете чесъна. След няколко минути сложете доматите и доматения сос, ригана и малко босилек и захарта. Разбъркайте. Варете на бавен огън, като бъркате периодично. Добавете оцета, сол и пипер на вкус.  

  • 8

    Запържете каймата до кафяво. Добаавете я към доматения сос. Малко преди да оттеглите от котлона, сложете маслото и малко пармезан.  

  • 9

    Сервирайте гночите със соса, поръсени с пармезан и пресни босилек и магданоз.  

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Панирани тиквички с пресен джоджен
    20 мин.
  • Фин крем с оризово брашно
    20 мин.
  • Лук в бяло вино
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D