Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Готварската книга на напушеняка (18+)

по статията работи: | 27 март 2013 Прочитания: 20276 4
Или първи стъпки в приготвянето на вълшебно кексче...
Готварската книга на напушеняка (18+)
Източник: sxc.hu

Ако трябва да преброя документалните филми на тема "марихуана", излезли през последните няколко години, със сигурност ще се затрудня. Като един любопитен човек, който обича да се информира по всички световно актуални теми, съм изгледала малка част от тях.

 

Като стигнах до извода, че, както всичко останало в този живот, Мери Джейн също провокира поне два "реактивни" полюса. Така например в 'Weed Country' на Discovery се запознах с историята на млада майка с дете, страдащо от тежка форма на аутизъм.

 

След неколкократни опити за лечение с традиционна медицина, които безрезултатно тровят организма на детето й, тя открива любопитна информация. Активна съставка в канабиса, различна от THC – канабидиол – има позитивен ефект в лечението на епилепсията.


Добрата новина е, че тя не "напушва". Жената се свързва с професионален "pot grower” ("производител на трева") с молбата да намери начин да извлича само тази съставка от растението...

 

В тази връзка, наличието на свободно циркулиращи из мрежата стотици хиляди сайтове "направи си сам (с) марихуана" не бива да изненадват никого. Нали съм Kulinar-ка, един от тях ми направи силно впечатление: The Stoner's Cookbook, сиреч нещо като "Готварската книга на напушеняка", в доста груб превод.


Какво можете да откриете в него? Всякаква полезна информация на тема "зелено" сладкарство, което, както вече съм ви разказвала, е много разпространено в САЩ и Канада, та и в Европа.

 

Знаехте ли, че повечето марихуанени рецепти са базирани на една единствена съставка – специално масло ("weed butter, "bud butter”, ако търсите в Мрежата на английски)? Правилно усетихте – то е заместител на обикновеното масло, от което всъщност се прави. Защо? За да пригодите канабиса за трапезата си, той трябва да претърпи някаква термична обработка.

 

Няма да усетите желания ефект, ако просто изядете марихуаната така – храносмилателната система на човека не е способна да асимилира THC-то. Ако обаче консумирате марихуана за медицински цели, спокойно можете да си я хапнете сурова – както прави един американец със здравословни проблеми в гореспоменатата документалка.

 

При готвене с трева е много важно да се използват мазнини (масло, олио, мляко), защото ТНС е мастноразтворим, а не е разтворим във вода. Поради това е невъзможно да се "напушите" от чай, например, без да се добавите малко прясно мляко в него.


 Снимка: forum.sensiseeds.com

 

С въпросното масло можете да си приготвите предлаганите в амстердамските кофи шопове кексчета (или "space cake”). Е, доста скъпичко удоволствие е, но интересът към него е огромен. Нищо чудно, че много конвенционални сладкарки са се "преквалифицирали", като техните клиенти си тръгват щастливи и ухилени до ушите.

 

Какъв е ефектът от марихуаненото кексче?


 Снимка: sxc.hu

 

Може да отнеме от 20 минути до 4-5 часа, докато усетите специалните ефекти. Най-големият проблем тук, както споделят мнозина редовни консуматори, е откриването на точните количества. Някои начинаещи "тревоядци" са нетърпеливи и след като не усещат нищо непосредствено след унищожаването на десерта, решават, че им трябва още...


С канабиса не трябва да се прекалява – може да ви стане лошо, да се почувствате прекалено объркани и краката толкова да ви омекнат, че да не можете да ходите нормално. Тези странични ефекти могат да продължат часове. Ако предозирате без да искате, специалистите по тази част съветват да снабдите организма си с много витамин С.

 

Появата на търсения ефект тясно зависи и от храносмилателните способности на организма, количеството и качеството на канабиса/хашиша, както и от конвенционалната храна, която сте погълнали преди това.

 

Ама защо ви ги разказвам тези неща? Някои от вас вероятно са се изправили на нокти! Странно, но факт – много хора с натоварени професии намират готвенето с марихуана за отпускащо и го предпочитат пред алкохола.


Или пък просто се обръщат към специалните грижи на "сладкари" (като ето тази Watermelon или пък The Candy Sisters) и култиватори.

 

Всеки сам избира своята отрова. С разликата, че марихуаната е по-скоро лекарство, отколкото отрова, на каквото мнение са нейните многобройни ползвачи.


P.S: Целта на тази статия е да информира, а не да подстрекава.

Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
Отговор на коментар #2 от Стелияна Григорова:
И на мен не ми се мисли , какво ще стане :)
3
Много интересно , но аз мисля , че трябва да се въздържа от такива кексчета .
2
Не искам да си помисля какво ще стане ако на някое парти сервирам вълшебни кексчета :)))
1
бях чувала че марихуаната лекува глаукома но не и тези болести.ама щом помага няма лошо
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...