Маята се разтваря в хладката вода и се оставя за 10-15 минути.
Пресейте брашното заедно със солта. Направете кладенче от брашното и изсипете в него сместа с маята.
Разбърквайте леко, като добавяте по малко топла вода, докато се получи меко, лепкаво тесто. Покрийте с чиста и влажна кърпа тестото. Нека втаса, докато удвои обема си.
Пригответе сиропа като смесите захарта, водата и меда за 6 минути. Махнете от огъня, но да е топло. Загрейте олиото във фритюрник и с помощта на супена лъжица, загребвайте от тестото и изсипвайте в горещото олио.
Пържете поничките до златист цвят. Извадете и отцедете върху кухненска хартия. Залейте със сиропа топлите понички и поръсете с канела.