Гурме. Една единствена дума, която съдържа толкова много аромати, цветове и вкусови оттенъци.
Какъв по-добър начин да се сдобиеш с гурме-меню за пример, от един истински гурме-салон? Като основно ястие, с което да впечатлите своите гости, може да сервирате заешко руле с моркови.
Всъщност рулето се фламбира с ликьор, в тиган. След това се нарязва на средно дебели парчета и се поднася с чипс от ананас и задушени гъби.
Снимки: Милена Димитрова
За десерт пък предложете ароматен ябълков кръмбъл, много подходящ за зимния сезон. Сервира се с топка ментов или ванилов сладолед, и просто се топи в устата. Тайната му е в запечените парченца ябълки с хрупкава орехова коричка.
Поднася се топъл. Може да го декорирате по собствено усмотрение.
Отново напомняме, че изборът на вино е основен акцент в хубавото меню. Заешкото си „отива“ с леките вина – розе, бяло вино или плодово червено. Bon Appetit!