Показвали сме ви няколко предложения за чеснов хляб, защото знаем колко ароматно ястие е той за масата.
Сега сме на път да ви запознаем с предложение, което е подобно на чесновия хляб, но е доста по-интересно – като приготвяне и поднасяне.
Става въпрос за чесновите възелчета, които са малки и много ароматни хапки, част от италианската кухня.
За приготвянето им са нужни съвсем обикновени съставки – чесън, зехтин и магданоз. А за тестената част се използва тесто за пица.
При него не е проблем да експериментирате. Може да си го приготвите по традиционна италианска рецепта, с рецептата на мама или баба, както и да си го закупите готово от магазина.
Не че не е важно какво ще бъде тестото, но всичко се свежда до това да изкарате изпечените възелчета и веднага да ги "мариновате".
Необходими продукти:
450 г тесто за пица
5 скилидки чесън
2 с.л. магданоз
¼ ч.ч. зехтин
сол на вкус
пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава с хартия за печене.
Сложете тестото за пица върху набрашнен плот. Разточете леко и нарежете на ленти с дебелина 1 см.
Направете лентите на възелчета. От една лента стават 2-3 възелчета.
Печете 15-20 минути. През това време направете чесновата смес.
В блендер сложете чесъна, магданоза и зехтина. Разбийте, докато чесъна и магданоза се нарежат на ситно.
Веднага след като възелчетата се изпекат ги изсипете в стъклена купа. Залейте ги с чесновия сос.
Овкусете със солта и черния пипер. Разбъркайте добре.
Надникнете във видеото, което ще ви помогне да приготвите още по-бързо тази уникална и интересна рецепта.