Завийте 3 големи картофа в алуминиево фолио. Загрейте фурната на 230 C и пъхнете картофите да се изпекат на металната решетка.
Печете за 50 - 60 минути. Когато картофите са готови, махнете фолиото и ги оставете да изстинат. Оставете ги за една нощ в хладилник, покрити с домакинско фолио.
Настържете картофите с помощта на ренде в голяма купа. Нарежете 3 глави лук на ситно и ги добавете в купата.
Настържете сирене чедър. Ако не разполагате с чедър, може да го замените с кашкавал. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Добавете заквасена сметана и разбъркайте сместа. Разпределете я в тавичка за печене и настържете отгоре още сирене чедър.
Печете на 180 C за 30 - 40 минути, докато сиренето хване златиста коричка. Поръсете с нарязан магданоз или зелен лук.