Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Детоксикираща супа? Има!

по статията работи: | 04 януари 2013 Прочитания: 3099 6
Основната съставка е праз лук
Детоксикираща супа? Има!
Източник: Photl

Ако се чувствате особено натровени и натежали след празничните трапези, вероятно ви е време да прибегнете до изпитания метод на французойките. Jenite.bg предлагат класическа рецепта за "Вълшебна супа от праз лук" - тежката артилерия в желанието ни да бъдем по-леки.


Изчистете и измийте добре 1 килограм праз лук. След това отстранете зелените части, а белите сложете в тенджера. Покрийте ги с вода и, след като заврат, ги оставете на огъня без капак още 20-30 минути. Когато супата е готова, пресипете бульона в бутилка, а омекналия праз сложете в купа.


Пийте по една чаена чаша от сока на всеки 2-3 часа. Можете да си го притопляте, ако така ще ви харесва повече. Що се отнася до лука, позволено е да го овкусявате със зехтин, лимонов сок, сол, пипер и магданоз. Яжте от него всеки път, щом се почувствате гладни.


Ударната детоксикация продължава ден и половина. След това на вечеря хапнете 150 грама месо или риба, придружени от два зеленчука, задушени в масло. Полага ви се и малко плод за десерт.

 

Щом приключите с двудневната френска диета, не започвайте да се тъпчете още от следващата сутрин. Но и в никакъв случай не гладувайте, защото след това организмът ви ще се хваща като удавник за сламка за всяка предложена гозба!

 



Вместо това, опитайте известно време да се храните по 5 пъти дневно, като на всяко ядене приемате около 300 калории. Заложете на чистите храни, фибрите и протеините.

 

Открийте още полезни тайни при Jenite.bg!

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
svetla
05.08.2013 | 09:48
Не рабирам защо трябва да се разделя сока от лука. Сьвсем по-просто и вероятно по-вкусно ще е да се добавят чесзн, сол, пипеп, малко зехтин, магданоз и лимонов сок и да сепасират заедно на супа...
5
Петя Иванова
04.01.2013 | 18:26
Отговор на коментар #1 от ана:
И аз не мисля , че бих я опитала.
4
Петя Иванова
04.01.2013 | 18:25
Тази сипа звучи гадно !
3
Отговор на коментар #1 от ана:
Не бъди толкова претенциозна .
2
Мисля , че ще е много гадна , но щше я хапна :)
1
ана
04.01.2013 | 16:17
Тази гадост няма да я опитам дори.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусната спаначена пита!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...