В средно голям тиган смесете млякото и сметаната. Затоплете, докато сместа започне да се пени. Махнете от котлона.
В голяма купа разбийте жълтъците и захарта до пяна. Постепенно прибавете топлото мляко, като разбивате непрекъснато. Върнете сместа в тигана и я варете на средна температура, като бъркате с дървена лъжица, докато сместа придобие гелообразна текстура. Ако започнат да появяват малки грудки, веднага свалете от котлона.
Минете сместа през цедка. Покрийте купата и изстудете няколко часа, до 1 нощ.
След това излейте сместа в машина за сладолед или я приберете във фризера, докато се втвърди. Можете да разбърквате джелатото периодично. Консумирайте, когато е придобило желаната от вас консистенция.
При сервиране, гарнирайте по желание.