Няма нищо по-комфортно през студените зимни месеци от топла, вкусна и здравословна супа.
Както салатите, в повечето пъти, са вегетариански, така често се случва и със супите. Не е нужно да не хапваме месо или други животински продукти, за да си я приготвим.
Вариантът, който днес ще ви предложим, е една екзотична супа с печени червени и жълти чушки.
В нея няма никаква мазнина, нито олио, нито масло. Което я прави и диетична.
Една чаша от нея съдържа само 23 калории, но е изпълнена с фибри и антиоксиданти.
Екзотична супа с печени чушки
Необходими продукти:
5 бр червени чушки, разрязани на половина и изчистени от семките
2 бр жълти чушки, също разполовени и изчистени
1 глава кромид лук
4 скилидки чесън, нарязани
1 с.л. царевично брашно
5 чаени чаши зеленчуков бульон
6-7 листенца пресен босилек
сол на вкус
1-2 чаени лъжички захар
1-2 чаени лъжички черен пипер, млян
Метод на готвене:
Изпечете чушките. Сложете ги в студена вода, махнете люспите внимателно.
Сложете лука и чесъна в незалепващ тиган и ги запечете леко за около 1 минута. Добавете брашното и продължете с печенето за още няколко минути, докато покафенеят и станат ароматни.
Сложете 1 чаша от зеленчуковия бульон, печените чушки и 2 листенца от пресния босилек. Разбъркайте и оставете за заври течността. Покрийте с капак и варете за няколко минути.
Охладете малко и пасирайте в блендер или с пасатор.
Сложете в съд с тънко дъно, налейте останалото количество бульон и оставете да заври. Намалете силата на котлона, сложете сол, захар и черен пипер. Варете за 2-3 минути още.
Сервирайте супата топла и гарнирана с листенца босилек.
Много лесна супа и подходяща за студеното време навън.
Ако сте пропуснали, вижте кои са 7 грешки при готвенето на супа. Може пък да имате нужда от някоя друга корекция :)