Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашен фондан? Възможно е!

по статията работи: | 04 юни 2013 Прочитания: 2360 2
Само няколко стъпки ви делят от професионалната торта
Домашен фондан? Възможно е!
Източник: Thinkstock/ Guliver

Глазура за торта, направена от фондан придава гладък, елегантен и професионален облик на сладкиша.

 

Може би изглежда много трудоемко, но всъщност не е такава философия. Сложете студената вода в малка купичка за микровълнова и добавете желатина в нея. Пуснете за 2 минути да се разтвори.

 

Трябва да стане течен, но не да се пържи. След това добавете при желатина царевичния сироп, глицерина и всякакви вкусове, които обичате.

 

Пуснете отново сместа в микровълновата фурна за още 15 секунди, докато се образува гладка течност. Сложете 600 грама пудра захар в голяма купа, направете кладенче и добавете сместа със сиропа и желатина.

 

Започнете бъркането на ниска степен, до получаването на хомогенна смес. Ще получите много лепкава смес. Добавете останалото количество пудра захар, като не спирате да разбърквате с миксера.

 

Уверете се, че цялата захар се е разтворила напълно. Фонданът трябва да е станал вече твърд, но все още лепкав. Това е нормално, така трябва да се получи. Сложете внимателно в подходящ съд, като завиете фондана с кухненско фолио.

 

И оставете за 24 часа да преседи на стайна температура. След като мине това време можете да го извадите и да започнете да месите, докато тестото стане гладко. Когато работите се уверете, че плотът, на който ще месите и точилката са добре поръсени с пудра захар или царевично нишесте.

 

Неомесен, фонданът може да преседи няколко седмици в хладилника.

 

Разточете на кора, навийте я на точилката и започнете разстилането върху тортата, като започнете от горния край на тортата и с въртеливи движения малко по малко развивате фондана. 

 

Ето и точната рецепта за домашен фондан.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
pepi damjnova
04.06.2013 | 17:42
Чудесно изглежда.
1
Kremena Peteva
04.06.2013 | 16:54
мале страхотно изглежда
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салатата на леля
    < 10 м.
  • Макарони с шунка и сметана
    20 мин.
  • Kайзершмарн (палачинка по императорски)
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Кой е любимият ви есенен плод?
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Сега е моментът да си направим сладко от ябълки :)
  • Шоколадов фъч с много орехи - най-вкусният десерт!
  • Орехов кейк за следобедното кафенце :)
  • Тортите с бутер тесто и крем винаги са супер вкусни!!!
  • Време е за обяяяд :)
През вечерта се звъни в изтрезвителното. - Ало, Иван Иванов там ли е? - Ами, в момента не е. - Няма и да дойде, днес си поркам у дома.