Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашен фондан? Възможно е!

по статията работи: | 04 юни 2013 Прочитания: 3646 2
Само няколко стъпки ви делят от професионалната торта
Домашен фондан? Възможно е!
Източник: Thinkstock/ Guliver

Глазура за торта, направена от фондан придава гладък, елегантен и професионален облик на сладкиша.

 

Може би изглежда много трудоемко, но всъщност не е такава философия. Сложете студената вода в малка купичка за микровълнова и добавете желатина в нея. Пуснете за 2 минути да се разтвори.

 

Трябва да стане течен, но не да се пържи. След това добавете при желатина царевичния сироп, глицерина и всякакви вкусове, които обичате.

 

Пуснете отново сместа в микровълновата фурна за още 15 секунди, докато се образува гладка течност. Сложете 600 грама пудра захар в голяма купа, направете кладенче и добавете сместа със сиропа и желатина.

 

Започнете бъркането на ниска степен, до получаването на хомогенна смес. Ще получите много лепкава смес. Добавете останалото количество пудра захар, като не спирате да разбърквате с миксера.

 

Уверете се, че цялата захар се е разтворила напълно. Фонданът трябва да е станал вече твърд, но все още лепкав. Това е нормално, така трябва да се получи. Сложете внимателно в подходящ съд, като завиете фондана с кухненско фолио.

 

И оставете за 24 часа да преседи на стайна температура. След като мине това време можете да го извадите и да започнете да месите, докато тестото стане гладко. Когато работите се уверете, че плотът, на който ще месите и точилката са добре поръсени с пудра захар или царевично нишесте.

 

Неомесен, фонданът може да преседи няколко седмици в хладилника.

 

Разточете на кора, навийте я на точилката и започнете разстилането върху тортата, като започнете от горния край на тортата и с въртеливи движения малко по малко развивате фондана. 

 

Ето и точната рецепта за домашен фондан.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
pepi damjnova
04.06.2013 | 17:42
Чудесно изглежда.
1
Kremena Peteva
04.06.2013 | 16:54
мале страхотно изглежда
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Десерт с боровинки, сладолед и сметана
    15 мин.
  • Топла салата с картофи и брюкселско зеле
    15 мин.
  • Най-лесната рецепта за пъстърва
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Как влияе жегата на апетита Ви? 1
"Животът е твърде кратък, за да го споделяте с личности, които сякаш изсмукват живеца от вас. Ако някой ви иска край себе си, ще...
  • Ужасно вкусни ребърца, печени на бавен огън...
  • Кой може да устои на котлет от сьомга? Никой? Да, знаехме си :)
  • Пъстървата е една от най-вкусните и полезни риби
  • Сладко, ароматно, плодово... Фантастичен сладкиш :)
  • Много вкусен хляб, който можем да си хапваме така или да си намажем с крема сирене
Как звучат литературните заглавия, ако си гладен: "100 години пастърма" "Война и пир" "Синовете на великата печка" "Птиците увиват...