Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашен фондан

18
Домашен фондан
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разтворете желатина в студена вода. Оставете за няколо минути, да се разтвори.

  • 2

    Смесете водата със сиропа, сложете да се загрява, докато заври. Добавете желатина и глицерина. Сложете половината пудра захар и разбъркайте с лъжица. 

  • 3

    Постепенно добавете останалата захар, като разбърквате постоянно. обърнете върху работната повърхност, покрийте с фолио и оставете на стайна температура да преседи. 

  • 4

    Ако не използвате цялото количество, ще се втвърди, но когато решите, можете да го сложите за 4 секунди в микровълнова и ще остане еластично отново.

  • 5

    С него можете да покриете всякакви торта и сладкиши. Научете повече за фондана тук.

     

продукти
Коментари(18)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
18
Monika
12.06.2014 | 16:21
хубаво е че има такава рецепта :)
17
Аз съм правила един път
16
Silviq Milenova
10.02.2014 | 14:07
Никога не съм яла такова ;)
15
Desislava Stoyanova
10.02.2014 | 14:00
много полезно, все се глася да пробвам и все не ми се занимава.
14
gabriela gabrielova
07.06.2013 | 11:05
Ще се пробвам и аз на този десерт.
13
Emnuella
06.06.2013 | 16:15
И аз се пробвах,но не ми е много сполучлив.
12
Отговор на коментар #8 от :
Това не е десерт, а фонданово тесто за украса на сладкиши и торти !
11
Пробвах да го направя , но нещо не ми се получи .
10
Danaq Mihaylova
06.06.2013 | 12:45
Може да се опитам да направя , но не знам дали ще ми се получи .
9
kalinka kalinkova
06.06.2013 | 10:46
Допадна ми предложението за десерт.
8
тихомира илиева
05.06.2013 | 23:21
Много добре ми звучи този десерт.
7
elena atanasova
05.06.2013 | 10:10
Отговор на коментар #5 от :
Когато човек има желание, нещата се получават.
6
elena atanasova
05.06.2013 | 10:09
Ще направя този интересен десерт.
5
pepi damjnova
04.06.2013 | 17:57
Отговор на коментар #1 от :
Като не стане от първия, от втория ще се получи.
4
pepi damjnova
04.06.2013 | 17:56
Много интересна рецепта.
3
Отговор на коментар #1 от :
ще пробвам , то такива неща рядко ми се получават от първия път
2
ruslana
04.06.2013 | 16:42
много искам да пробвам да направя, но не знам дали ще ми се получи, след като никога не съм виждала дори как би трябвало да изглежда.
1
Margaritka
04.06.2013 | 16:33
иа з го приготвям така, не се отказвайте ако не ви се получи от първия път :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салатата на леля
    < 10 м.
  • Макарони с шунка и сметана
    20 мин.
  • Kайзершмарн (палачинка по императорски)
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Кой е любимият ви есенен плод?
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Полският вариант на кнедли е с квасена сметана :)
  • Тези пухкави гевречета могат да се ядат с масло и сладко или със сиренце, всякак са вкусни :)
  • Орехов кейк за следобедното кафенце :)
  • Пържената рибка си е най-вкусна, няма две мнения по въпроса :)
  • Сега е моментът да си направим сладко от ябълки :)
През вечерта се звъни в изтрезвителното. - Ало, Иван Иванов там ли е? - Ами, в момента не е. - Няма и да дойде, днес си поркам у дома.