Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашен хляб (Теодора)

2
Домашен хляб (Теодора)
Източник: Теодора Георгиева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    В купа (по възможност неметална) се смесва маята с леко затопленото прясно мляко, захарта и част от брашното. Приготвя се една първоначална каша, която се оставя да втаса за около 15 мин. 

  • 2

    След като сместа бухне, се прибавят водата, солта и брашното. Полученото тесто се меси, не много време, за да не стане много твърдо.

  • 3

    Оставя се да втаса за около 40 мин. размесва се и отново се оставя да втаса, за 10-15 мин.

  • 4

    Пече се на умерено силна фурна, а формата е по избор. Преди да се сложи във фурната, се поръсва с брашно. Не се маже с яйце.

  • 5

    Да ви е сладко!

продукти
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
pepi damjnova
21.02.2013 | 15:43
И аз бих направила този домашен хляб.
1
poli asenova
21.02.2013 | 11:17
Ще пробвам този хляб.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...