Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашна баклава

7
Домашна баклава
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 3
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Корите се разделят на три равни части

  • 2

    Върху всяка част, без да се отделят корите, се ръси смес от орехови ядки, канела и смлян карамфил

  • 3

    Корите се навиват на стегнато руло

  • 4

    Нарязват се на кръгли парчета, дебели

  • 5

    5-2 см

  • 6

    Парчетата се нареждат легнали така, че да се вижда плънката

  • 7

    Кръгчетата се подреждат плътно едно до друго в тава и се заливат с врящо масло или маргарин

  • 8

    Баклавата се пече в умерена фурна (180 градуса)

  • 9

    След като изстине, се залива със сироп, приготвен от захарта, 750 мл вода и 1 каф. л. лимонена киселина, който ври 15 мин

  • 10

    Залятата баклава стои един час, след което се изважда едно парче от тавата и се отцежда излишния сироп

  • 11

    Сиропът се вари 5 мин и с него отново се залива баклавата (така тя придобива блясък). Баклавата се поднася на другия ден.

Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
Svetlozara
14.05.2014 | 15:18
много я обичам баклавата :)
6
работната пчела
15.07.2013 | 10:15
Страхотно предложение, аз от скоро правя баклава,наистиан е много вкусна.
5
Krasimira Jekova
05.04.2013 | 10:23
супер рецепта ще я пробвам
4
Vqra Petrova
21.03.2013 | 16:55
по-вкусно от домашната баклава няма!
3
Margaritka
12.03.2013 | 14:32
това зеленото отгоре какво е?
2
Maria Videlova
19.11.2012 | 15:49
ТОВА Е НАСТЪРГАН ШАМФЪСТЪК
1
Лиляна Терзиева
15.11.2012 | 10:32
Какво е това зелено нещо по баклавата ????
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Тази фокача е просто разкошна!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...