Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашна вита баница

3
Домашна вита баница
Източник: Цветослава Павлинова Киркова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разбийте 2 яйца, водата, солта и оцета, пресейте брашното и направете кладенче в средата. Добавяйте по малко от сместа и месете до получаване на меко тесто.

  • 2

    Разделете тестото на 6 топки и премесете всяка по отделно. Намажете ги обилно с мазнина и оставете да починат за 30 минути.

  • 3

    Върху набрашнен плот слагате една топка и разточвате с помощта на точилка, след това пренасяте върху покривка и разтегляте до получаване на тънка кора (да прозира). Изрязвате краищата и поръсвате с мазнина и плънка (разбитите 4 яйца и сирене).

  • 4

    С помощта на покривката навийте на руло и сложете в намазнена тава. Така се прави с всички топки тесто.

  • 5

    Готовата баница залейте с разтопеното масло и печете на 200 С до готовност. Когато извадите баницата, и мислите, че е твърде мазна, просто излейте излишната мазнина, поръсете с вода и завийте със суха кърпа.

  • 6

    Това ми е вторият опит с такава баница.

продукти
100 млолио
1 с.л.сол
2 с.л.оцет
6 бр.яйца
500 млвода
Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
pepi damjnova
10.01.2014 | 22:25
Чудесна баница.
2
elena atanasova
10.01.2014 | 09:59
Ще направя такава през почивките.
1
elena atanasova
10.01.2014 | 09:59
Вкусна ще е така приготвена баницата.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Солен кекс II
    30 мин.
  • Свеж полъх
    15 мин.
  • Чилакилес (Мексико)
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Леле, какво му мислим на това руло
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D