Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашна майонеза

13
Домашна майонеза
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 4.1
(базиран на 14 отзива)
време
15 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Чукнете яйцата в буркан от 800 милилитра.

  • 2

    Прибавете солта, лимонтузуто и олио до свивката на гърлото на буркана.

  • 3

    С помощта на миксер разбивате отначало бавно, после на бързи обороти около 30-40 секунди.

  • 4

    Добре е готовата майонеза да разредите с кисело мляко и горчица, за да не е 'тежка'.

продукти
1 ч.л.сол
500 млолио
4 бр.яйца
Коментари(13)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
13
Аз направих и стана супер. Лично аз пробвах с пасатор. Чудех се чопъра или пасатора да хвана и реших първо да пробвам с пасатора и се получи чудесна майонеза. Тъй като аз съм сама реших да направя 1/4 от написаното и сложих 1 яйце, 100тина ml олио, кафена лъжица лимонтузу и сол. Стана за 10тина секунди и добавих накрая малко кис. мляко за да стане по-лека на вкус. Много съм доволна. Благодаря за рецептата ;) А за миксера, мили дами, не съм убедена, че ще ви се получи, тъй като той е с доста по-малки обороти, но опитайте.
12
kalinka kalinkova
13.11.2013 | 09:20
По вкусна е отколкото купешката.
11
kalinka kalinkova
13.11.2013 | 09:19
Така е приготвям и аз.
10
тихомира илиева
12.11.2013 | 08:52
Отговор на коментар #7 от poli asenova:
Да много е точна.
9
тихомира илиева
12.11.2013 | 08:52
Аз постоянно си правя домашна майонеза.
8
elena atanasova
12.11.2013 | 08:24
И аз приготвям майонеза по този начин.
7
poli asenova
11.11.2013 | 09:54
Рецептата е много точна.
6
poli asenova
11.11.2013 | 09:54
И аз така е приготвям.
5
zvetanka ivanova
11.11.2013 | 08:44
Отговор на коментар #2 от Silviq Milenova:
Пробвай, ще ти хареса.
4
zvetanka ivanova
11.11.2013 | 08:43
Пробвала съм, става много добре.
3
Anton Mitsev
09.11.2013 | 15:07
Чудна! Без забележки. Няма проблеми с пасатора - става буквално за 2 минути.
2
Silviq Milenova
08.11.2013 | 15:00
Никога не съм правила домашна майонеза.
1
Desislava Stoyanova
08.11.2013 | 14:49
МНого е вкусна майонезата, само че е много ,много важно да се уточни,че с бърз пасатор нищо няма да стане, най-добре е с пасатора на миксер, на най-слабата степен, държи се ниско долу и се вдига СЪВСЕМ бавно и после става майонеза номер 1 :Р
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Медальони от еленско месо
    40 мин.
  • Двойно шоколадов шейк
    < 10 м.
  • Разядка с печени чушки
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия?
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Канела, ябълки, орехи = класика
  • Погледнете този сладкиш - много шоколад и пресни ягоди - УНИКАЛНО!
  • Сладки, които се топят в устата, за добро настроение през деня :)
  • Солени мъфинчета за следобедна закуска :)
  • Не спираме и с вариантите за ябълков сладкиш, защото точно сега им е времето :)
Един мъж се опитвал да се откаже от пиенето. Разхождал се една вечер и по едно време гледа – бар! Но не влязъл. Втори бар,...