Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашна рецепта за Калцоне

по статията работи: | 05 септември 2015 Прочитания: 13816
Един малко по-различен вариант
Домашна рецепта за Калцоне
Източник: Pinterest/jimmielanley.hubpages.com

Това е един доста удобен начин за приготвяне на Калцоне. След изпичането прилича на хляб, който можете да нарежете на филийки.

 

Ако обичате да си носите храна от вкъщи на работното място или да приготвяте храна за училище на вашите деца, то домашното калцоне е удобно за пакетиране.

 

Можете да хапвате Калцоне пицата с ръце за по-удобно и няма да се изцапате толкова, защото Калцонето е затворено.


Както вече знаете – характерното за тази пица е именно формата й. Формата на полукръг, в който е скрита плънката, помага и на децата да си я хапват лесно, без да се притесняваме, че по-голямата част от пълнежа ще отиде на земята или дрешките им.


Въобще домашното Калцоне има редица привилегии и точно затова, само след малко, ще ви покажем един много приятен вариант за направа на калцоне в домашни условия.

 

Оригиналът на рецептата идва от Неапол. Типичната калцоне е печена и има пълнеж от салам или шунка, моцарела, рикота и пармезан или пекорино, и всичко това споено с едно яйце.

 

Някои регионални варианти на калцоне съдържат и съставки, които са характерни за съответните места.

 

Рецепта за тестото на домашното Калцоне:


2-2.5 до 3 ч.ч брашно (можете да използвате комбинация от бяло и черно брашно).

1 с.л. захар

1 ч.л. сол

2 ¼ ч.л. мая

3 с.л. олио или зехтин

1 ч.ч. много топла вода


Да се захващаме за готвене на вкусното домашно Калцоне:

 

Комбинирайте мая, захар, 1 чаша брашно и сол в голяма купа. Добавете топлата вода и олиото и бъркайте. Добавяйте оставащото брашно бавно, докато тестото е меко, но не лепкаво. Загладете. Оставете тестото около 30 минути преди да започнете да правите пицата.

 

Разточете тестото във формата на правоъгълник по дължината. Тестото може да бъде по-широко от тавата за печене, тъй като ще се сгъва отстрани.

 

Сложете соса в центъра на тестото и отгоре гарнитура. Може да сложите каквото харесвате – всякакви остатъци от вечерята с месо, сирене и зеленчуци могат да се използват за пълнеж на Калцонето. 


Например традиционната неаполска рецепта е с пълнеж от салам Пеперони или шунка, моцарела, рикота и пармезан или пекорино. Най-отгоре сложете сирене или кашкавал, в зависимост какво предпочитате. Но наистина можете да сложите каквото харесвате или имате в хладилника.

 

По-специалната част от тази рецепта за Калцоне е в завиването на тестото. Нарежете тестото отстрани през около 2 см. Не режете докрай, оставете малко разстояние от плънката. 

 

 32995

 

32996

 Pinterest/jimmielanley.hubpages.com

 

Следва завиването на тестото. Започнете от двете страни на дъното и редувайте, като покривате пълнежа като решетка. Ако е необходимо, можете да разтегнете парчетата, за да покрият целия пълнеж. След като го завиете, вашето домашно Калцоне е готово за печене.

 

Пече се на 190 С за около 25-30 минути. След като се изпече, го извадете и оставете да се охлади. Накрая можете да нарежете Калцонето на филийки.

 

Вече имате затворена пица, направена по ваш вкус с продукти, който харесвате.

Рейтинг: 4 / 5 , 329 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...