Можете да изберете ядки по желание, но ако имате съхранени кайсиеви ядки, това е идеален начин да им намерите приложение.
Извадете ядките от костилките, накиснете ги в малко вода. По този начин ще набъбнат, ще станат сочни, а в същото време ще се обелят по-лесно.
След това в подходящ съд изсипваме кондензираното мляко и го затопляме на средна температура на котлона за 2-3 минути (Внимавайте да не заври!).
Изсипваме кокосовите стърготини и разбъркваме още няколко минути, докато се получи консистенцията на меко, но ронливо тесто. Махаме от котлона и оставяме леко да се охлади.
От тази смес откъсваме малки парченца, в които поставяме по една от ядките. Oформяме като бонбони и овалваме в кокосови стърготини. Линк към рецептата с картинки.