Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашни рецепти за кекс

по статията работи: | 10 януари 2014 Прочитания: 4243
Изберете си вкусна рецепта за кекс
Домашни рецепти за кекс
Източник: Добринка Христова Петкова

Ако след малко ви се обади някоя приятелка, че е близо до дома ви и ще намине на гости, кой е първият десерт, за който ще се сетите, че можете да поднесете с кафето?

 

Вероятно повечето от нас биха отговорили "ще забъркам един кекс".

 

Ако трябва да сме честни, кекс може да се направи наистина от много неща, да му се прибавят различни плодове – пресни или сушени, но винаги е много вкусен.

 

Синтезирахме за вас няколко рецепти за домашен кекс, които можете да опитате още днес след обяд. В крайна сметка не е нужно да имаме повод или да чакаме гости за следобедното кафе, за да си направим един вкусен домашен кекс.

 

Започваме с кекс с фурми. Захарта в рецептата е кафява, а вкусовете на кафявата захар и фурмите сякаш са създадени един за друг. Кафявият цвят на кейка веднага извиква асоциацията с канелата, и затова слагаме и 2 щипки от нея. А за да бъде още по-богат, в кекса сложете и малко орехови ядки. Приготвянето отнема 70 минути.

 

Втората рецепта е предложена от наша редовна читателка Петя Цанкова – дунапренов кекс с шоколадов пудинг. Пудингът в рецептата не се разтваря предварително, а се добавя заедно с брашното към основната смес. Кексът е готов напълно за 45 минути. А украсата е по желание. Можете да добавите и топка сладолед при сервиране. Винаги изглежда по-празнично.

 

За любителите на лимоновия вкус, Люба Грънчарова е предложила лимонов кейк. Всичко от лимона се използва - и кората, и сока. За още по-осезаем вкус, част от лимоновия сок се отделя и с него се прави сладка глазура. Кексът е готов за 1 час.

 

Кекс с лимонада е следващото вкусно предложение, отново част от сладкия ни конкурс с изкушения. Лимонадата е част от съставките на кекса, а шарките, които обикновено се правят с малко от тестото, разбъркано с какао, тук са направени от сухо какао. Кексът е готов за 1 час и определно заслужава вашето внимание.

 

И бананов кекс със стафиди от Добринка Христова Петкова. Консистенцията на бананите е много подходяща за сладкиши. А стафидите придават допълнителен вкус. Само 40 минути ви делят от вкусния кейк.

 

*Разбира се, искаме да направим уговорката, че посочото време за приготвяне на рецептите е съобразено с отделната фурна. Най-сигурният метод за установяване на готовност, е добре познатият – дървена клечка или шишче.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 206 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...