Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Дребни сладки (Линцери)

13
Дребни сладки (Линцери)
Източник: Валя Славкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 3 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разбиват се яйцата с пудрата захар.

     

  • 2

    Прибвят се щипка сол, ванилията и есенцията.

  • 3

    Маслото се разтопява и се прибавя към разбитата смес.

  • 4

    Постепенно се прибавя брашното и се меси докато се получи твърдо тесто.

  • 5

    Разточва се на дебелина около 5 мм.

  • 6

    Може да се нареже на лентички които се извиват, за да се получи форма на подкова или да се ползват форми за рязане на сладки.

  • 7

    Разтопява се шоколад, краве масло и мляко за глазура. Подковите леко се товат в двата края, а сладките изрязани с формички, се украсяват по желание.

  • 8

    Пекат се върху хартия за печене в слабо нагрята фурна (100 – 150 ⁰С) за 15 – 18 минути.

  • 9

    От дозата се получават 70-80 сладки.

продукти
Коментари(13)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
13
Hugo Reyes
22.02.2013 | 17:17
Отговор на коментар #10 от Elitsa Ivanova:
Нали разбра, че рецептата е грешна - маслото за тях трябва да е 250 гр. Направи ги пак и този път ще станат! :)
12
kalinka kalinkova
16.02.2013 | 09:57
Ще ги опитам тези сладки.
11
Vanessa Apostolova
15.02.2013 | 16:17
хехехех :) много сладки сладки наистина! :)
10
Elitsa Ivanova
15.02.2013 | 16:06
Вчера ги правих като сложих само 4ри 4а6и брашно защото сместа не можеше да поеме повече. Сладките станаха твърди като камъни :( Въобще не ми хареса рецептата :(
9
poli asenova
15.02.2013 | 14:24
Не ми представлява трудност да ги направя.
8
pepi damjnova
15.02.2013 | 08:33
Искат много време, за да се приготвят. Иначе изглеждат добре.
7
gabriela gabrielova
14.02.2013 | 23:12
Идеята за такива сладки не е лоша.
6
zvetanka ivanova
14.02.2013 | 22:19
Интересни фигурки могат да се направят.
5
Nina Stanislavova
14.02.2013 | 16:07
колко са малки и готини . сигурно са много вкусни
4
Орнела Мути
14.02.2013 | 13:36
Много добре изглеждат .
3
Hugo Reyes
13.02.2013 | 22:02
Шоколадова глазура се прави основно от шоколад, малко краве масло и малко прясно мляко. Разтопява се на котлона и се полива, маже или ... каквото там се сетите. А, за тази конкретно рецепта, маслото, като основен продукт трябва да е доста - около 250 гр.
2
Marina
13.02.2013 | 18:26
Изглеждат прекрасно мммммммм скоро ще ги направя:)
1
тихомира илиева
13.02.2013 | 18:09
Много сладки стават от една доза. Харесаха ми.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...