Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Еклерова торта "Маргарита"

6
Еклерова торта "Маргарита"
Източник: Маргарита
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 4 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    250 мл. вода + 75 гр. краве масло + щипка сол и щипка захар се слагат на котлона, след като заври се отмества от котлона и наведнъж се прибавят 150 гр. брашно. Бърка се интензивно, докато се получи лепкаво тесто.

  • 2

    Отново се връща за малко на котлона, докато тестото започне да се отлепя от дъното на съда. Оставя се да изстине напълно.

  • 3

    Бърка се с дървена бъркалка и към изстиналото тесто се прибавят едно по едно, при неприкъснато бъркане, 4 яйца.

  • 4

    Готовото тесто се изсипва с чаена лъжичка върху хартия в голяма правоъгълна тава. Еклерите не трябва да са много големи. Пекат се в предвалително загрята на 250 С фурна, до пълното им изсушаване.

  • 5

    След като се изпекат, спирате фурната и оставяте вътре еклерите, да изстинат.

  • 6

    500 мл. мляко + 50 гр. краве масло и 2 с.л. захар се слагат на котлона да кипнат. Ваниловият пудинг се разтваря с малко вода. 1 жълтък се разбива леко с бъркалка с 1 с.л. захар.

  • 7

    От кипналото мляко се налива малко при жълтъка. По същия начин малко мляко се налива и при пудинга.

  • 8

    Жълтъците се смесват с пудинга и на тънка струйка се прибавят при останалото мляко, което е отстранено от котлона. Разбърква се добре и се връща на котлона на ниска степен, докато се сгъсти.

  • 9

    Още докато е горещо се слага, разтопен на водна баня, 1 желатин и начупеният шоколад. Разбърква се добре и се оставя да изстине.

  • 10

    От другите 500 мл. мляко се приготвя още един такъв крем от другия пудинг, като във ваниления пудинг се слага белият шоколад, а в шоколадовия черният шоколад. Двата крема се оставят да изстинат добре.

  • 11

    Разбиват се добре 200 мл. сладкарска сметана, половината се прибавя с леко бъркане към единия крем, а другата половина към другия крем. Целта е кремовете да станат леки и въздушни.

  • 12

    Готовите и изстинали еклери се разрязват добре и се пълнят половината с бял крем, половината с кафяв. Няма да са ви нужни всички еклери от дозата, горе - долу по 15 еклерчета от крем.

  • 13

    1 яйце се разбива с 1 ч.ч. захар, до побеляване.

  • 14

    Прибавя се половин чаша кисело мляко и ванилията.

  • 15

    1 ч.ч брашно се смесва с 1/2 ч.л. бакпулвер и се добавя към яйцата с киселото мляко.

  • 16

    Слага се настърганата лимонова кора 1ч.л. и 75 гр. разтопено краве масло.

  • 17

    Пече се в загрята на 200 С фурна, като формата е покрита с хартия. Готовият блат се оставя да изстине и по желание се сиропира. 

  • 18

    Във форма с откачащ се ринг се слага най - отдолу блат, върху него се изсипва кафявият крем, върху него се нареждат еклерите, напълнени с белия крем.

  • 19

    Оставя се в хладилник да стегне за 30 мин. и върху него се излива белият крем. Нареждат се еклерите, напълнени с кафявия крем.

  • 20

    Не трябва да потъват много в крема, а леко да са на сухо.

  • 21

    Оставя се тортата в хладилник за 4 - 5 часа да стегне добре.

  • 22

    Отгоре се залива с глазура приготвена от 1 черен шоколад, разтопен в 1 ч.ч. сладкарска сметана и малко краве масло.

  • 23

    Глазурата се оставя малко да изстине и тогава се залива тортата, като преди това е махнат рингът на формата.

  • 24

    Отгоре може да бъде намазана, вместо с глазура, с разбити белтъци.

  • 25

    Да ви е сладко!

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Qna Kirkova
05.04.2013 | 12:34
Много стъпки има около тая рецепта!
5
Daniela Damqnova
01.04.2013 | 13:28
толкова подробно написана рецепта не сьм виждала до сега,браво
4
тихомира илиева
06.03.2013 | 16:00
Харесах тази еклерова торта.
3
zvetanka ivanova
05.03.2013 | 19:37
Добро предложение.
2
kalinka kalinkova
04.03.2013 | 22:33
Бих опитала от тази торта.
1
pepi damjnova
04.03.2013 | 19:10
Много калорична торта, която ще е вкусна, усещам го.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...