Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Еклерова торта с шоколад

5
Еклерова торта с шоколад
Източник: Iliana Bacheva-lazarova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Празник:рожден ден
Рейтинг: 1
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Приготвяме еклерите, като кипваме в касерола 400 мл вода, 1 щипка сол, 1 щипка захар и 200 мл олио, добавяме наведнъж брашното и бъркаме енергично до получаване на смес, която се отделя от стените на съда.

  • 2

    Оставяме да се охлади и след това добавяме едно по едно 5 яйца.

  • 3

    След като сместа ги поеме, шприцоваме с пош около 38-40 броя.

  • 4

    Пекат се на 180 градуса, като не изваждаме веднага от фурната, за да не спихнат. Оставяме да се охладят.

  • 5

    Приготвяме крема: Слагаме 800 мл прясно мляко на котлона да кипне. През това време разбиваме две яйца, 200 грама захар, 1 чаена чаша брашно, 200 мл прясно мляко, 4 с.л. нишесте (ванилия) и добавяме към кипналото мляко.

  • 6

    Бъркаме до сгъстяване, махаме от огъня и добавяме половината от единия шоколад и 125 гр масло, 2 ванилии.

     

  • 7

    Оставяме да се охлади и след това с помощта на пош пълним еклерите.

  • 8

    За блата: Разбиваме 5 яйца с 200 гр захар, докато удвоят обема си. Прибавяме и 300 гр брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии.

  • 9

    Печем във форма с големина 26-28 см, застлана с пекарска хартия за 35 минути на 170 градуса.

  • 10

    Оставяме да се охлади.

  • 11

    Приготвяме сироп за блата от 200 мл прясно мляко и 200 гр захар.

  • 12

    Приготвяме крема за тортата: Разбиваме 1 кофичка кисело мляко с 200 гр захар, разтваряме 4 желатина, разтопяваме ги на водна баня, добавяме към тях 150 мл прясно мляко, добавяме и киселото мляко и 500 мл течна сметана, ванилията и започваме да бъркаме с миксер около 15 минути. Получава се гъст крем.

  • 13

    Сглобяване на тортата: Блатът разделяме на две части. Едната част слагаме на дъното на закопчаващата форма, сиропираме, слагаме от крема, редим около 20 еклерчета, слагаме и останалия крем.

  • 14

     

    Изравняваме добре и слагаме втория блат, сиропираме и оставяме да стегне за два часа в хладилника.

     

  • 15

    Разтопяваме останалия половин шоколад и украсяваме останалите еклерчета.

  • 16

    Разбиваме сметаната, изваждаме тортата, откопчаваме я и започваме с украсата. Измазваме със сметана, редим еклерите, разтопяваме другия шоколад и заливаме тортата.

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
Иринка
23.07.2013 | 14:09
много добре изглежда,но цяла чаша брашно за млечният крем ми се струва доста много,желатината също може да е само 1,мноого много яйца.
4
90 минути в никакъв случай не са достатъчни за тази торта! Има да се правят няколко компонента,които изискват техническо време. Според мен реалното време е над 2 часа. 12 яйца са ужасно много. Много тежка ще се получи тортата накрая. 4 желатина - ненужно много. 1 желатин е напълно достатъчен, защото самият желатин има неприятен аромат, когато се прекали с него. Когато се работи ПРАВИЛНО с желатина не е необходимо да се прекалява с него. Иначе тортата изглежда чудесна на вид.
3
ана
29.01.2013 | 15:53
Мноого трудна.
2
zvetanka ivanova
24.01.2013 | 22:26
Добро предложение.
1
kalinka kalinkova
24.01.2013 | 11:14
Вкусна и калорична е тази торта.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Животът е твърде кратък, за да го споделяте с личности, които сякаш изсмукват живеца от вас. Ако някой ви иска край себе си, ще...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...