Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Желирано кисело мляко

3
Желирано кисело мляко
Източник: Виолета Василева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
15 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Изсипваме желатина в 100 мл вода, за да набъбне за около 10 мин.

  • 2

    През това време разбиваме киселото мляко със захарта.

  • 3

    Разтваряме на водна баня, вече набъбналия желатин (или за няколко секунди в микровълнова фурна).

  • 4

    Смесваме желатина с млякото и разтворената в него захар, разбъркваме добре и изсипваме в купички. Оставяме в хладилника да стегне най-малко за 2 часа или още по-добре - за цяло денонощие.

  • 5

    Поставяме купичките за секунди в топла вода и ги обръщаме в десертна чинийка.

  • 6

    По желание може да декорирате с парче плод, например варена тиква, кокосови, шоколадови пръчици или каквото имате подръка, според сезона.

продукти
Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Отговор на коментар #2 от ива:
и е много вкусно :)
2
ива
19.03.2013 | 17:14
1
pepi damjnova
25.02.2013 | 20:18
Пробвала съм такова мляко, не е лошо.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Еха, чудна идея за закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...