За тази рецепта са необходими 6 свински пържоли, 1 глава лук,3 скилидки чесън, 1 патладжан, 5-6 червени и зелени чушки, 200 г гъби, подправки и сол на вкус.
За маринатата: 1 с.л. мед, 1 с.л. майонеза, 1 с.л. горчица, 1 с.л. балсамико, черен пипер и чубрица.
В маринатата престояват пържолите 30 минути. След това се запържват от двете страни и се нареждат в тавичка.
В същата мазнина се задушават лука, чесъна, чушките, патладжана (предварително накиснат в солена студена вода и след това отцеден) и накрая гъбите. Посолете и подправете.
Изсипете зеленчуковата смес върху пържолите. Сипете 100 мл бяло вино и 100 мл вода, покрийте с фолио и печете на 180 С до готовност, като към края на печенето махнете фолиото, за да се запече ястието отгоре.