Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Задушено свинско с моркови

3
Задушено свинско с моркови
Източник: lubka grancharova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Свинският шол се измива добре и хубаво се подсушава с кухненска хартия.

  • 2

    Месото се посолява със солта и пипера. С остър нож се правят прорези, в които се слагат нарязаните на ивици сланина, морков и изчистените скилидки чесън. 

  • 3

    В добре загрятата мазнина се запържва месото от всички страни, до розово, след това се налива 1 чаша вода, прибавя се дафиновия лист и се оставя на бавен огън да къкри, като от време на време се долива по малко вода, докато омекне месото.

  • 4

    Сосът трябва да остане на мазнина. Сервира се, нарязано на филийки, гарнирано с картофено пюре, задушени зеленчуци или салата.

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Velinaa
18.04.2013 | 15:49
ауу че вкусно изглежда
2
Dobi Zvezdeva
21.02.2013 | 16:28
много апетитно изглежда
1
poli asenova
21.02.2013 | 10:58
Ще стане много вкусно така задушено свинското.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Картофена гарнитура
    30 мин.
  • Панирани сандвичи
    20 мин.
  • Плодова пяна
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Две разкошни кексчета в чашки
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D