Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Задушен заек

3
Задушен заек
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Сезон:есен, зима
Кулинар:
Рейтинг: 3.5
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете заека на парчета (порции) и ги поставете в тенджера под налягане

  • 2

    Върху тях наредете обелените и измити дребни картофчета, лукчета и скилидките чесън

  • 3

    Добавете подправките и по желание почистените гъби и бекон, нарязани на малки парчета

  • 4

    Залейте с виното, разбито със захарта и олиото

  • 5

    Налейте вода, колкото да покрие продуктите

  • 6

    Затворете тенджерата и варете ястието 1 час.

продукти
Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Vanessa Apostolova
01.02.2013 | 11:12
Ооо,това съм го готвила многократно тази зима,скоро открих рецептата, само че аз добавям и морков, става Мноооого вкусно,ако някой иска да я пробва,гарантирано ще се влюби във вкуса на тази гозба! :)
2
Лолита Набокова
28.12.2012 | 10:12
Много обичам заешко месце :)
1
Emma Marinova
10.12.2012 | 18:29
Ох,че вкусно.Много обичам такива ловджийски яхнии...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Резултати | Архив
Анкета
Този Великден обещавам да не прекалям с... 1
Не е важно какво имаш в чинията, а с кого ще го споделиш. Споделената храна е най-вкусна... и със сигурност свършва най-бързо!
  • Не са ли очарователни?
  • Класически козунак
  • Мини кексче, направено с много любов :)
  • Тази снимка ще я оставим без коментар :D
  • Пухчовци позират за Великден
  Вървят арменец и евреин в пустинята. Евреинът намерил торба със злато. - Хайде да делим - казал арменецът.- Аз я видях, за мен...