Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Заек по ловджийски

8
Заек по ловджийски
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Маринованият заек (с тази марината) се почиства от ципите и сухожилията, подсушава се и се нарязва на парчета, които се изпържват до зачервяване в загрята мазнина.

  • 2

    В същата мазнина се задушават дребно нарязаният лук, нарязаните на кубчета моркови и целина. След това се прибавят и запържват брашното и доматеното пюре.

  • 3

    Задушеният зеленчук се залива с виното и малко вода и се кипва. Тогава се прибавят нарязаните на ивички сланина и гъби, сотираните лукчета, обеленият и нарязан на тънки филийки лимон и подправките.

  • 4

    С тази смес се залива запърженото месо. Ястието се похлупва плътно с капак  и се задушава на слаб огън 2-3 часа.

  • 5

    Сервира се горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
Silviq Milenova
27.01.2014 | 15:25
вкусно изглежда.
7
тихомира илиева
13.08.2013 | 14:19
Вкусно ще е.
6
kalinka kalinkova
13.08.2013 | 09:00
Ще си запиша рецептата.
5
zvetanka ivanova
12.08.2013 | 09:54
Изглежда много апетитно.
4
elena atanasova
12.08.2013 | 09:00
Ще пробвам тази рецепта за заек.
3
stefaniika koleva
09.08.2013 | 20:24
Отговор на коментар #1 от Аламинут:
Трябва да се пробва.
2
stefaniika koleva
09.08.2013 | 20:24
Много вкусно изглежда.
1
Аламинут
09.08.2013 | 18:19
Супер ще е :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Хайвер от авокадо
    < 10 м.
  • Бананово-шоколадов шейк
    < 10 м.
  • Пилешки дробчета с праз лук
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусната спаначена пита!
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...