Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Запеканка с кайма и кашкавал

Запеканка с кайма и кашкавал
Източник: Мартина Николова/ Kulinar.bg
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Запържете лука в мазнината. 

  • 2

    Омесете каймата със сол и пипер. 

  • 3

    Сложете каймата на дъното на тава за печене. Отгоре изсипете лука заедно с мазнината, в която се е запържил. 

  • 4

    Сложете нарязаното зеле, което може да смачкате с малко сол предварително. 

  • 5

    *По желание на този етап може да намажете със сметана или майонеза. Ако не искате да има добавена мазнина и калории от майонезата, тогава прескочете тази стъпка.

  • 6

    Печете на 200 за около 30-40 минути. 10 минути преди края на печенето, сложете настърган кашкавал и допечете до зачервяване. 

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Тайландска супа "Том Ка Гай"
    20 мин.
  • Комбас
    20 мин.
  • Свински врат на скара
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Животът е твърде кратък, за да го споделяте с личности, които сякаш изсмукват живеца от вас. Ако някой ви иска край себе си, ще...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!