Малцина се заемат да правят домашна торта за рожден ден. Оправданията варират от "Нямам време" до "Излиза по-скъпо".
Оправданията обаче са за онези, които нямат желание.
А сега прочетете внимателно следващите пет точки и разберете защо, вместо да печете блатове, да бъркате яйчени кремове и да отделяте ден и половина за сложни торти, можете просто да забъркате едно тирамису (дори в деня на празненството).
1. Защото става бързо
Тирамисуто е един от най-бързите сладкиши, които можете да приготвите у дома. Има-няма, нужни са ви 30 минути + 2 часа да престои в хладилника (но то може да си престоява, а вие да си празнувате). Все пак, идеалният вариант е да го направите предния ден. След 24 часа в хладилника ще се топи в устата!
2. Защото струва почти колкото (или по-малко от) торта от магазина
Сметката показва, че за голяма тава тирамису са ви нужни грубо около 15 до 20 лева (зависи откъде пазарувате) - приблизително колкото ще дадете за малка сметанова торта от сладкарница.
3. ... а е прясно и домашно приготвено!
Ако поръчате торта от сладкарница, тя, разбира се, ще бъде прясна, но пък няма как да знаете какви продукти използват за приготвянето й. Вашето тирамису е и жест на уважение към гостите ви, защото сте отделили време да им приготвите домашен сладкиш.
4. Защото е лесно, дори и за начинаещи кулинари!
Може да звучи засукано и сложно, но тирамисуто може да се направи от всеки. Почти няма къде да сбъркате - ако белтъците са на сняг и не падат от купата, когато я обърнете, а бишкотите - добре напоени с кафе, всичко е по план!
5. Защото е различно
Не на всеки рожден ден се яде домашно тирамису, гостите ви ще са доволни, а вие ще оберете точките!