Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Защо трябва да ядем резене?

по статията работи: | 23 ноември 2014 Прочитания: 5065
И за какво е полезно
Защо трябва да ядем резене?
Източник: Thinkstock/Guliver

Резенето се свързва с редица здравословни привилегии.


Използвало се е от векове в алттернативната медицина.


В Индия, например, семената му са се използвали за освежаване на устната кухина.  


Цялото растение е ядивно и има способността да овкусява другите храни, до които се докасва в ястието.


Сред основните здравословни привилегии, приписвани на резенето са:


превенция на някои видове рак и намаляването на вече създали се туморни образувания – селенът в него омага за добрата ензимна функция на черния дроб и освен това резенето  е богато на много витамини;


подобрява сърдечносъдовата дейност, намалявайки нивата на лошия холестерол;


заздравява костната структура – съдържа магнезий, цинк, витамин К, калций, желязо;

 


може да помогне при контролиране на метаболизма и промяната на килограмите към желаната посока, поради високото съдържание на витамин В6;


здравето и добрия облик на кожата на лицето може да се повлияе с хапването на резене, тъй като помага за предпазване от вредните влияния на времето върху кожата;


резенето е натурален източник на естроген – важен за възпроизвеждането при дамит.

Рейтинг: 4 / 5 , 159 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D