Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Звездна марципанова торта

6
Звездна марципанова торта
Източник: Dr Oetker
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    За маковия пълнеж: В подходящ съд поставете 400 мл от прясното мляко и маковото семе да заврят, свалете от огъня и оставете да се накисне за 10 мин.

  • 2

    Смесете съдържанието на пакетчето оригинален пудинг ванилия Dr Oetker с останалото мляко, добавете го към маковата смес с яйцата и захарта и поставете отново да заври за кратко.

  • 3

    За пандишпановото тесто: Разбийте яйцата на крем с миксер. Постепенно добавете захарта и разбивайте още 2 минути.

  • 4

    Добавете 250 г от охладения маков пълнеж, пресятото брашно с бакпулвера и финото царевичното нишесте Dr Oetker към сместа и разбийте за кратко на ниска степен.

  • 5

    Разстелете сместа в застлана с хартия за печене форма за торта. Печете в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или горещ въздух на 160°C около 30 мин.

  • 6

    След изпичане отделете печивото от стените и свалете ринга. Обърнете готовия блат върху хартия за печене и оставете да се охлади. Свалете дъното и хартията за печене и с дълъг широк нож срежете блата хоризонтално.

  • 7

    Поставете долния блат върху тортена чиния и върху него – почистения ринг на формата за торта.

  • 8

    За пълнежа: Намажете повърхността на долния блат с малиновия конфитюр като оставите 1 см разстояние от ръба.

  • 9

    Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане и го добавете към предварително разбитата на твърд сняг сметана със захарта и ванилената захар.

  • 10

    Намажете долния блат с ¾ от получения крем и поставете горния блат. Намажете останалата сметана върху него и оставете да престои за най-малко 3 часа в хладилник.

  • 11

    За марципановото покритие: Омесете добре марципана с пудрата захар на топка, поставете го върху широк лист домакинско фолио и покрийте с друг. Разточете до получаването на кръгла кора с диаметър на тортата и височината на стените и.

  • 12

    Отлепете горното фолио, навийте на руло с марципана надолу и развивайки го, прилепете върху тортата. Поръсете с пудра захар и укрaсете с коледни мотиви със захарните шрифтове.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Vqra Petrova
04.02.2013 | 15:21
МНого хубаво изглежда! :)
5
Danaq Mihaylova
23.01.2013 | 10:39
Изглежда страхотно . Ще се опитам да я направя тази торта.
4
kalinka kalinkova
21.12.2012 | 11:03
Като е гледам много ще бъде вкусна.
3
gabriela gabrielova
19.12.2012 | 14:01
Сигурно ще е вкусна колкото е и красива.
2
ива
18.12.2012 | 09:59
Отговор на коментар #1 от ана:
Много красива.
1
ана
17.12.2012 | 16:38
Не знам дали е вкусна, но е красива.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Картофени кюфтенца с праз и сирене
    30 мин.
  • Голяма палачинка
    30 мин.
  • Гарнитура от паниран лук
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Две разкошни кексчета в чашки
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D