Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Зелеви сарми с кайма и гъби в гювеч

4
Зелеви сарми с кайма и гъби в гювеч
Източник: Marieta Racheva
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Изчистваме и измиваме големите листа от зелката. Нарязваме на ситно праза, гъбите и моркова.

  • 2

    Каймата овкусяваме със сол, черен пипер, кимион и чубрица и оставяме за около 20 мин, след което я размиваме с доматения сок.

  • 3

    Задушаваме лука, гъбите и моркова в голяма тенджера. След което добавяме черен и червен пипер, сол и чубрица.

  • 4

    Отделно запържваме каймата с доматения сос, докато изври. Към гъбите добавяме измития ориз и гъбения бульон и допълнително вода, за да се свари ориза.

  • 5

    След като е готов, прибавяме и каймата и магданоза и оставяме за няколко минути, за да се смесят всички подправки и отстраняваме от котлона.

  • 6

    Взимаме всяка сармичка, слагаме по няколко лъжички пълнеж и увиваме добре, след което подреждаме в гювеча.

  • 7

    Най-отдолу слагаме малко олио. След като се подредят всички сарми, доливаме с малко зелев сок и вода и печем около 2 часа.

продукти
Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
kalinka kalinkova
28.02.2014 | 10:23
И аз ще вкуся от тези сърми.
3
gabriela gabrielova
27.02.2014 | 10:57
Ще пробвам рецептата.
2
elena atanasova
26.02.2014 | 09:05
Бих пробвала да ги приготвя.
1
тихомира илиева
25.02.2014 | 10:51
Вкусни ще са така със сигурност.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...