Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Зеленчуков хайвер

4
Зеленчуков хайвер
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Обелете патладжаните, нарежете ги на парченца и ги сложете за 20 минути в подсолена вода. Измийте ги и ги сварете за 15 минути.

     

  • 2

    Отцедете добре патладжаните и ги претрийте с дървена лъжица. Към полученото пюре се прибавят чушките, нарязани на ситно, зехтина, тахана, счуканите ядки с чесъна, сокът от лимона. Подправете със сол и пипер на вкус.

  • 3

    Смес се разбърква добре и се слага в подходяща чиния. Поръсете с магданоз и пресен лук.

Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
elena atanasova
04.07.2013 | 22:07
Много интересна рецепта.
3
stefaniika koleva
04.07.2013 | 09:15
Отговор на коментар #1 от poli asenova:
Пробвай, и аз ще го пробвам.
2
stefaniika koleva
04.07.2013 | 09:14
Като гледам продуктите мисля, че ще ми хареса.
1
poli asenova
03.07.2013 | 19:05
Ще го пробвам на вкус.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салата от печени пиперки
    15 мин.
  • Сладко-пикантно тако
    20 мин.
  • Кисело мляко с бисквити и сладко
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...