Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Зелен или жълт фасул в буркан

3
Зелен или жълт фасул в буркан
Източник: Светла
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:зимнина/туршии
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Фасулът се измива, отрязват се връхчетата и се изчиства ликото (ако има такова).

  • 2

    Бланшира се във вряща подсолена вода - 1 с.л. сол на 1 л вода за 5-6 минути.

  • 3

    Щом фасулът омекне, се охлажда добре в студена вода, отцежда се и се насипва в буркани.

  • 4

    Залива се с гореща, подсолена на вкус, вода. Бурканите се затварят и се стерилизират за 90 минути от кипването на водата.

продукти
1 с.л.сол
1 л.вода
Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
тихомира илиева
16.10.2013 | 09:31
И аз така го предпочитам.
2
zvetanka ivanova
11.10.2013 | 16:23
И аз така го консервирам.
1
ана
11.10.2013 | 13:00
И после на салата.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...