Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Зелник с праз

Зелник с праз
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 2.9
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Празът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината заедно с почистения и измит булгур.

  • 2

    Oт време на време се прибавят по малко вода и зелев сок.

  • 3

    Накрая се прибавя ситно нарязания джоджен.

  • 4

    От брашното с малко сол и вода се приготвя тесто за точене.

  • 5

    От него най-напред се разточва една дебела кора, която се слага на дъното на намазана с мазнина тава и се запича леко.

  • 6

    След това се разточват няколко тънки кори, които, след като се запекат, се начупват леко върху дебелата кора.

  • 7

    Поставя се плънката и се покрива с друга, дебело разточена, кора. Зелникът се пече в умерено гореща фурна.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Есенни ябълки с пълнеж
    15 мин.
  • Лесни макарони със сирене
    15 мин.
  • Сьомга с глазура от кафява захар
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Кой е любимият ви есенен плод?
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Супер полезният карфиол, запечен със сирене и копър :)
  • Маслени бисквити, слепени с фъстъчен крем :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Уникално шоколадов кекс за следобедното кафе!
  • Когато приготвяме сухи меса, трябва да ги увиваме с малко беконче, да пусне малко мазнина
Блондинка току що е родила близнаци. Седи на леглото и плаче. Идва сестрата: - Защо плачеш, мила? - Какво да кажа на съпруга си? От...