Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Зелник с праз

Зелник с праз
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 2.9
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Празът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината заедно с почистения и измит булгур.

  • 2

    Oт време на време се прибавят по малко вода и зелев сок.

  • 3

    Накрая се прибавя ситно нарязания джоджен.

  • 4

    От брашното с малко сол и вода се приготвя тесто за точене.

  • 5

    От него най-напред се разточва една дебела кора, която се слага на дъното на намазана с мазнина тава и се запича леко.

  • 6

    След това се разточват няколко тънки кори, които, след като се запекат, се начупват леко върху дебелата кора.

  • 7

    Поставя се плънката и се покрива с друга, дебело разточена, кора. Зелникът се пече в умерено гореща фурна.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Лимонова супа с орзо паста
    15 мин.
  • Млечен шейк с ванилия
    < 10 м.
  • Кюфтета от сайда
    50 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Спазвате ли диети?
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Отрано трябва да се учим на някои неща :D
  • Време е за малко сладки изкушения!
  • Канела, ябълки, орехи = класика
  • Целувките са ни сред любимите сладки, а на вас?
  • Важно е как ще аранжираме дори най-обикновения десерт, тогава той става специален.
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове.