Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Зелник с праз

Зелник с праз
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 2.9
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Празът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината заедно с почистения и измит булгур.

  • 2

    Oт време на време се прибавят по малко вода и зелев сок.

  • 3

    Накрая се прибавя ситно нарязания джоджен.

  • 4

    От брашното с малко сол и вода се приготвя тесто за точене.

  • 5

    От него най-напред се разточва една дебела кора, която се слага на дъното на намазана с мазнина тава и се запича леко.

  • 6

    След това се разточват няколко тънки кори, които, след като се запекат, се начупват леко върху дебелата кора.

  • 7

    Поставя се плънката и се покрива с друга, дебело разточена, кора. Зелникът се пече в умерено гореща фурна.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пържени кюфтета с доматен сос
    30 мин.
  • Кюфтета по селски
    30 мин.
  • Кюфтета с кайма, ориз и кашкавал
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво хапвате на плажа?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Не можем да говорим, устата ни е пълна с тези блини :D
  • С тази салатка можем да се нахраним преспокойно...
  • Опитвали ли сте баница с риба? Не? А трябва!
  • Е, кой не обича такова ескимо?
  • Ах, това прошуто прословуто!
При вида на агнешкото на котката ми и се отщя котешка храна.  При вида на агнешкото, което аз опекох, на мен ми се прииска...