Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Зелник с праз

Зелник с праз
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 2.9
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Празът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината заедно с почистения и измит булгур.

  • 2

    Oт време на време се прибавят по малко вода и зелев сок.

  • 3

    Накрая се прибавя ситно нарязания джоджен.

  • 4

    От брашното с малко сол и вода се приготвя тесто за точене.

  • 5

    От него най-напред се разточва една дебела кора, която се слага на дъното на намазана с мазнина тава и се запича леко.

  • 6

    След това се разточват няколко тънки кори, които, след като се запекат, се начупват леко върху дебелата кора.

  • 7

    Поставя се плънката и се покрива с друга, дебело разточена, кора. Зелникът се пече в умерено гореща фурна.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Зимна плодова салата
    15 мин.
  • Задушена на пара треска
    40 мин.
  • Тапенада
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Празнувате ли Хелоуин?
"Животът е твърде кратък, за да го споделяте с личности, които сякаш изсмукват живеца от вас. Ако някой ви иска край себе си, ще...
  • И една свежа салата с гъби и крутони за обяд :)
  • Десерти с ябълки трябва да се хапват по всяко време, ако питате нас :)
  • Запечена наденичка с домати и сирене :)
  • Прекрасна орехова торта с крем :)
  • Поздравяваме ви с тези кокосови топчета :)
През вечерта се звъни в изтрезвителното. - Ало, Иван Иванов там ли е? - Ами, в момента не е. - Няма и да дойде, днес си поркам у дома.