Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Зрял боб в тенджера под налягане

7
Зрял боб в тенджера под налягане
Източник: Фидера
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    От предния ден вечерта накисваме боба в студена вода. На сутринта я изливаме и отново го заливаме със студена вода. Към водата добавяме кафената лъжичка сода бикарбонат.

  • 2

    Варим 5-6 минути от момента на завиране и отново изливаме водата. Сипваме боба в тенджера под налягане и го заливаме с толкова вода че да го покрие.

  • 3

    Нарязваме на ситно моркова, лютата чушка. Добавяме смления черен пипер, червения сладък пипер, солта, пушените кокали, кромидия лук, калоферчето, магданоза.

  • 4

    Затваряме тенджерата и поставяме на котлона да заври. Варим на силен огън 60 минути. След като вече фасулът е сварен, го оставяме под капак поне за още 10-15 минути при изключен котлон.

  • 5

    След като отворим капака на тенджерата, поръсваме фасула с джоджена и разбъркваме добре. Сервираме с мек хляб или питка. По желание поръсваме боба с едро смлян червен пипер или чили.

Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
Vqra Petrova
11.04.2013 | 15:41
е снимка ако имаше щеше да е още по-добре :Р
6
gabriela gabrielova
09.04.2013 | 20:17
Това ще е вкусен боб.
5
zvetanka ivanova
09.04.2013 | 17:07
По бързо се сварява в тендера под налягане иначе ще трябва много да се чака.
4
kalinka kalinkova
08.04.2013 | 19:38
Ще пробвам боб и по този начин.
3
тихомира илиева
08.04.2013 | 17:57
Аз не слагам сода в боба.
2
Отговор на коментар #1 от Майстор - готвач:
и се надявам, че Ви, харесва
1
Майстор - готвач
08.04.2013 | 15:01
Аз постоянно си приготвям така боба .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...