Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Индийски палачинки с домати и кокос

9
Индийски палачинки с домати и кокос
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Почистете лука и 2 от лютите чушлета (зелени, за предпочитане - чили).

  • 2

    Пасирайте горепосочените продукти на едро с кухненски робот.

  • 3

    Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган. Добавете лучената смес, гарам масала, 1 ч.л. куркума, горчицата, и смачкания чесън. Гответе към 8 минути или докато лукът стане полуготов. 

  • 4

    Нарежете доматите на дребно и запържете с 1 ч.л. куркума и 1/2 ч.л. сол. Готви се за около 8 минути при редовно разбъркване, после съдът се покрива и сместа се оставя да почива на топло.

  • 5

    За приготвянето на заливката изтискайте сока от лайм в пасатор, като добавите и другата люта чушка, кокосовите стърготини, кориандър, щипка сол. Пасирайте соса и го прехвърлете в купичка.

  • 6

    За палачинковото тесто смесете млякото, разбитите яйца, брашното и 1 ч.л. куркума до еднородна смес. Добавете отделената част от лучения сос.

  • 7

    Отцедете нахута (2 консерви по 400гр.).

  • 8

    Загрейте 1 с.л. олио в тиган на среден огън. Изсипете 1/4 от нахута, после добавете и 1/4 от тестото за палачинки.

  • 9

    Гответе около 3 минути до почти пълна готовност, после с помощта на шпатула обърнете палачинката и гответе още 1 минута.

  • 10

    Повторете процеса за останалите 3 палачинки.

  • 11

    При сервиране, всяка палачинка се поднася в чиния, полята с доматения и кокосов сос.

Коментари(9)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
9
работната пчела
25.11.2013 | 16:45
Много работа за един омлет ми се вижда това.
8
kalinka kalinkova
25.11.2013 | 09:07
Според мен са трудни за приготвяне.
7
zvetanka ivanova
25.11.2013 | 08:37
Отговор на коментар #4 от pepi damjnova:
Рецептата е интересна и странна поне за мен.
6
zvetanka ivanova
25.11.2013 | 08:37
Интересно какъв вкус ще имат.
5
pepi damjnova
22.11.2013 | 08:56
Отговор на коментар #1 от Майстор - готвач:
Наистина е странно.
4
pepi damjnova
22.11.2013 | 08:56
Гарам масала - това не ми е познато.
3
elena atanasova
22.11.2013 | 08:37
Палачинки с лук едва ли ще ми харесат.
2
poli asenova
21.11.2013 | 20:38
Ще се въздържа от тях.
1
Майстор - готвач
21.11.2013 | 16:35
Много странно е това
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!