Отделете 1 яйце и 50 г захар за намазване на козунаците.
Разтоврете маята в топлото мляко, заедно с щипка захар. Оставете да шупне. След това добавете и останалите продукти. Замесете тесто. Сложете го в намазнена купа, покрито с кърпа, да втаса.
Разделете тестото на 6 равни части. Всяка една на две – 1 по-голяма от другата. Направете дебели фитили. По-дългият завийте като подкова, а малкият сложете в средата й. Оплетете плитка. Повторете с всички парчета.
Получават се 6 малки козуначета. Като всеки от семейството си взима индивидуален. По желение можете да оплетете и един общ козунак.
Намажете козунаците сяйце и захар и ги оставете в тава, покрита с хартия за печене да втасат повторно.
Слагат се в студена фурна на 120 С за 20 минути. След това се услива до 200 – 220 С и печете за още 20 минути, или до готовност.