Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Италиански солен пай

18
Италиански солен пай
Източник: morguefile.com
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
< 10 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Брашното се пресява, в средата му се прави кладенче и там се слагат зехтинът, 2 яйца, водата, солта и пиперът.

  • 2

    Замесва се плътно маслено тесто, увийте във фолио и оставете в хладилника да втаса.

  • 3

    Пригответе плънката за пая. За целта всички колбаси и моцарелата се нарязват на кубчета. 3 яйца и рикотата се разбиват на миксер. Всичко се смесва и разбърква добре.

  • 4

    Охладенто тесто се разточва на кръг или правоъгълник, според формата, в която ще се пече паят, като предварително се отделя една част с големината на юмрук от него.

  • 5

    Разточеното тесто се пренася в тавичката и се притиска добре към стените и дъното. Отгоре се разпределя плънката.

  • 6

    От отделеното тесто можете да направите ленти, като предварително го разточите или просто да сложите кората върху плънката. Можете и да се вдъхновите от тук.

  • 7

    Паят се пече на 170 С за 30 минути или докато придобие приятен златист цвят.

  • 8

    Рецептата е публикувана в книгата "Малка книжка за Великден" на издателство "Ентусиаст".

продукти
Коментари(18)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
18
Adriana Vasileva
05.06.2014 | 20:58
Имам 3 въпроса-1/ защо тестото трябва да втасва след като в него няма мая?--2/защо трябва да е в хладилника след като е замесено с олио и трябва да втасва?--3/прошуто на италиански значи шунка,следователно трябва да се сложи два пъти по 100 гр.шунка или???????
17
rozalij atanasova
18.05.2013 | 11:50
Ех, че ще е вкусно. Ще го опитам.
16
elena atanasova
18.05.2013 | 09:22
Май ще си е доста вкусен соленият пай.
15
stefaniika koleva
17.05.2013 | 12:20
Моцарела, шунка - ще има невероятен вкус.
14
poli asenova
17.05.2013 | 09:30
Солен пай..., мисля да опитам.
13
vili deneva
16.05.2013 | 15:33
Толкова добре е станало.
12
gabriela gabrielova
16.05.2013 | 10:00
Иска ми се и ще го опитам със сигурност.
11
тихомира илиева
15.05.2013 | 12:58
Отговор на коментар #9 от kalinka kalinkova:
Много ме изкушава.
10
тихомира илиева
15.05.2013 | 12:58
Много интересна рецепта.
9
kalinka kalinkova
15.05.2013 | 09:31
Хареса ми този солен пай, който ще направя задължително.
8
Margaritka
14.05.2013 | 16:09
задължително ще пробвам рецептата, много вкусно изглежда.
7
Anna Vasileva
14.05.2013 | 16:04
Много интересно изглежда !!!
6
pepi damjnova
14.05.2013 | 14:37
Отговор на коментар #3 от Emnuella:
Има нещо вярно.
5
pepi damjnova
14.05.2013 | 14:36
Ама че, вкусно изглежда.
4
ива
14.05.2013 | 13:11
Криза е, не ни изкушавайте така;)
3
Emnuella
14.05.2013 | 12:38
Е,май ще ми излезе соленичко обаче.
2
Emnuella
14.05.2013 | 12:37
Много вкусно изглежда:)
1
Петя Иванова
14.05.2013 | 12:23
Изглежда перфектно .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Глазирани ябълкови резенчета
    30 мин.
  • Паста със сусам
    15 мин.
  • Глазирано и гриловано свинско
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Леле, какво му мислим на това руло
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...