Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кайсиева торта с пламъци

5
Кайсиева торта с пламъци
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Плодовете от компота се изцеждат. Разбиваме добре кравето масло със захарта. Прибавяме към сместа едно по едно яйцата и жълтъците, като разбъркваме постоянно.

  • 2

    След това на малки дози добавяме брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Карамелизираме 3-4 с.л. захар с лимоновия сок и заливаме дъното на предварително затоплена форма (тавичка - 22 см).

  • 3

    Нареждаме отгоре изцедените плодове кайсия и печем на загрята фурна – 190 С около 30 минути. Намазваме страните на формата с масло и заливаме със сместа. След като е готов, се обръща в чиния за сервиране и се залива със сока на компота, докато е още топъл.

  • 4

    Изчакваме да изстине и намазваме отвсякъде с крема – приготвен от разбитите сметана, мляко (трябва да го изцедим хубаво-три-четири часа) и пудрата захар.

  • 5

    Накрая поръсваме със смелените орехи. Слагаме на студено да стегне крема около 12-20 часа.

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
poli asenova
28.03.2013 | 21:32
Обичам торта с такива съставки.
4
zvetanka ivanova
28.03.2013 | 21:30
Много хубава торта.
3
gabriela gabrielova
27.03.2013 | 18:14
Вкусна ще е и аз ще я направя.
2
Kremena Peteva
27.03.2013 | 17:00
Отговор на коментар #1 от тихомира илиева:
и на мен ми харесва
1
тихомира илиева
27.03.2013 | 09:33
Много добро предложение.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Рибена супа с праз лук
    20 мин.
  • Дип за бисквитки
    < 10 м.
  • Нещо като Паеля (бърза версия)
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...