Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Какво готвим за гости?

по статията работи: | 04 януари 2016 Прочитания: 1574
Традиционно или нещо ново и различно
Какво готвим за гости?
Източник: Булфото

Посрещането на гости е нещо, от което много домакини се притесняват. И има защо. Никак не е лесна задача да се посрещат гости, особено ако са повече и разнородни.

 

Както всички много добре знаем – всеки човек има различни предпочитания за различните ястия, свикнал е да хапва определена гозба по определен начин и всичко различно просто не му допада. Е, това не означава, че не сме го приготвили добре, просто са ни се паднали малко по-претенциозни гости, но ние и такива си ги обичаме :)

 

Е, при всяко положение, преди да започнем с готвенето, подробно обмисляме менюто. Затова ви попитахме в последната ни анкета Какво готвите, когато имате гости. Искахме да видим как процедирате и заедно да споделим опит.

 

На първо място, отговорилите в анкетата, са посочили  - програмата да е пълна - салата, предястие, основно, мезета, ядки и десерт 43 %. Такива сме си българите – колкото повече хапване, толкова сме по-доволни.


2955

булфото 


На 2ро и 3то място сте поставили, съответно с 19 и 18% - Изпитани рецепти. Няма опасност да се сбърка с пържоли и картофи на фурна? И Обичам да експериментирам и винаги приготвям различни неща. Понякога се получават, друг път - не чак толкова. Но риск печели, риск губи :) УРА от нас за тези последните, експериментаторите, които са готови на всичко, за да разнообразят масата.


12% oт участвалите в анкетата са посочили следният отговор - Задължително предварително се интересувам и проучвам вкусовите предпочитания на гостите си и се съобразявам с това. И в това си има своята логика, разбира се. Ако искаме успех, то не трябва да си позволяваме да предлагаме салата с риба и основно със свинско месо на вегетарианец, неуместно е някакси :


И 5% от вас са предпочели да поднесат домашна питка с шарена сол и мед на гостите си. Да, малко е остаряло като обичай, но поздравления за тези от вас, които го спазват. Традициите са за това, за да се спазват.


sxc.hu

 

И сега дойде време да си зададем следващият въпрос (след като изпратихме коледните и новогодишни празници) - Какво от празничната трапеза ще ви липсва най-много?

Рейтинг: 4 / 5 , 316 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...