Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Какво да сготвим за Деня на християнското семейство?

по статията работи: | 20 ноември 2015 Прочитания: 4452
Две вкусни менюта
Какво да сготвим за Деня на християнското семейство?
Източник: photl.com

В събота - на 21.11, е Денят на християнското семейство.

 

Сигурни сме, че много от вас го знаят и, макар и символично, го честват. 

 

Няма особени обичаи какво се яде на този ден. Но ние всъщност всеки ден готвим за семействата си, затова и на този ден няма да е по-различно.

 

Предлагаме ви да зарадвате семейството си с нещо различно от традиционните ястия и наистина да отпразнувате празника. Защото няма по-важно нещо от семейството!щ

 

Наясно сме, че точно в момента текат Коледните пости и онези, които са решили да ги спазват, няма как да поднесат на масата пълнено пиле или свински пържолки.

 

Затова сме подбрали две менюта - кое от кое по-вкусни - за онези, които постят, и за тези, които са избрали да не постят.

 

Винаги е хубаво да отчетем празника, като омесим хляб. На постещите предлагаме тази страхотна Постна пита. Това че е постна, изобщо не я прави по-малко вкусна. Ще се уверите, ако си я приготвите.  

 

Предложението ни за останалите е Чеснов хляб "Венец". Няма да повярвате колко вкусно е това хлебче. Има една малко по-интересна технология на приготвяне, затова надникнете в рецептата.

 

youtube.com



Абсолютно задължително е да приготвим и десерт! Може ли празник без десерт? И ако постещите си мислят, че няма с какво да ги изненадаме, вижте този Веган чийзкейк. Смятаме, че ще останете очаровани от него! А освен това - не се пече.

 

Тези, които са решили да не постят, могат да си приготвят този Фъдж-Брауни, който направо ще прати сетивата ви в облаците. Невероятна комбинация от два любими десерта, съчетани в едно съвършенство.

 

Време е да помислим за основното. За непостещите предлагаме Филенца със сметана и спанак. Чудесна комбинация от вкусове. Ако по принцип смятате, че пилешкото филе е малко сухо, то с този сос ще промените мнението си за пилешкото - става просто страхотно.

 

Внимание, постещи! Имаме ужасно вкусно основно ястие за вас. Веган "чийкейк" със сушени домати и подправки - изглежда толкова апетитно, че сме сигурни, че ще се хареса на всички!

 

Здравка Кокалова



Остана да измислим и салатката. Ето ги нашите най-любими рецепти. Салата с цвекло и козе сирене и Постна гръцка салата с нахут

 

Сигурни сме, че всички тези ястия ужасно ще се харесат на вашето семейство. Изненадайте ги за празника и съберете всички на масата. Още по-добре ще е, ако всички се включат в подготовката за трапезата.

 

Екипът на Kulinar.bg ви пожелава хубав и усмихнат празник. 

Рейтинг: 4 / 5 , 306 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...